U sklopu ŠC Višnjik s radom započeo dječji vrtić za 130 mališana. Dukić: “Lider smo u Hrvatskoj i nastavljamo”

Kiši unatoč, osmjeh na licima mališana prilikom svečanog otvorenja dječjeg vrtića Višnjik III, koji djeluje u sklopu vrtića Radost, nije izostao.

Jutros su, naime, otvoreni novi prostori dječjeg vrtića Radost koji kapacitetima može primiti 130 mališana.

Zadovoljstvo nisu krili ni gradski predstavnici, gradonačelnik Branko Dukić kao ni pročelnici Joso Nekić, u čijem je resoru i ovaj vrtić, te sveprisutni Ante Ćurković u pratnji s kolegama Ivanom Mijolovićem, šefom gradske blagajne i Robertina Dujele, vladara zadarskih komunalaca.

U probranom društvu našli su se još i direktor ŠC Višnjika, Denis Karlović, direktorica vrtića Radost Larisa Pavlović Petani te Smiljana Zrilić ispred Sveučilišta u Zadru.

U segmentu dječjih vrtića Zadar je uvjerljivi lider u Hrvatskoj, a u tom smjeru nastavit ćemo naše aktivnosti, kazao je gradonačelnik Dukić prilikom jutrošnjeg otvaranja.

Spremni su projekti za vrtić na Smiljevcu, uskoro kreće rekonstrukcija Pčelice, a Grad ima i gotove idejne projekte za nove kapacitete na Crvenih kuća,a. Kožinu i Diklu, čime bi osigurali više no dovoljno prostora za svu djecu, dodao je Dukić.

Osvrnuvši se na činjenicu kako su nove prostorije u skladu s Deklaracijom o pravu djeteta, zadovoljstvo nije krila ravnateljica Pavlović Petani.

Odgojno-obrazovni proces baziramo na suvremenom shvaćanju djece kao cjelovitih osoba koje se razvijaju putem raznih aktivnosti. Osim prijema djece u novih šest skupina, ostvarili smo preduvjete za nova zaposlenja odgojitelja, stručnih djelatnika te pomoćnog osoblja, kazala je ravnateljica.

Dodatna vrijednost svakako je sama pozicija novih prostorija, u sklopu ŠC Višnjik, što polaznicima omogućava da koriste brojne površine za sport i rekreaciju, dodala je.

U nastavku možete pogledati galeriju s jutrošnjeg otvorenja…

Obilazak novouređenog područnog objekta Višnjik III – Dječjeg vrtića Radost

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...