Udaljeno selo u kanjonu Zrmanje pravi je turistički hit; Nemaju vodu, ali imaju goste i u postsezoni

Zvuči nevjerojatno, ali Golubić, selo u “debelom zaleđu” Zadarske županije od tek sedamdesetak stanovnika koje mnogi ne bi mogli pronaći ni na karti, živi punim turističkim plućima.

Mjesto koje ima više domaćih životinja nego žitelja posljednjih je godina pravi mamac za posjetitelje. Gostiju ima i u posezoni.

Da ovaj kraj krije ogroman potencijal, prije četiri su godine shvatili vlasnici kampa i kuće za odmor.

– Ljudi dolaze da posjete Kudin most, Kanjon Krupe, Zrmanju, dolaze na rafting, Manastir Krupu, to je ono što je najinteresantnije za ovaj naš kraj i zbog toga smo i mi tu, govori Snežana Veselinović iz Golubića za HRT.

Nije ih obeshrabrilo ni to što njihovo selo nema vode.

– Imamo problem s vodom. To je jedan od najvećih problema. Nemamo vodu, al smo bukvalno na tri rijeke. Imamo velike izdatke jer dovozimo vodu svakih pet, šest dana, to su nam troškovi, govori Miroslav Veselinović.

Turizam je iznenadio i glavu kuće, djeda kojem su ovdje jedini gosti prije 40 godina bili igrači i treneri Hajduka.

– To je bilo nekad nezamislivo da će ovdje doći do turizma. To je bilo i u bivšoj Jugoslaviji jedan od najzaostalijih krajeva, prisjeća se Milan Veselinović Mićina.

Na polaznoj točki za Kudin most svakoga je dana velik broj zaljubljenika u prirodu. U čarobni kanjon rado se spuštaju.

– Možemo se pohvaliti da je u letačkoj brošuri Croatia Airlinesa bio Kudin most i to je privuklo velik broj posjetitelja, pojašnjava voditelj TIC-a grada Obrovca Marko Župan.

Veselinovići imaju još puno planova. Smatraju da bi gostiju bilo i zimi, a o pružanju turističkih usluga razmišljaju i njihovi susjedi. Toliko je popularan postao njihov kraj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...