Vlada predložila tri nova hrvatska člana Uprave Ine

Na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice Vlade donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, dr. sc. Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, stoji u priopćenju Vlade sa zatvorenog dijela.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je izjavio kako je pozvao na odgovornost odnosno ostavke cijelu upravu Ine, uključujući i hrvatske članove, te kako će se naći rješenje njihova odlaska bez visokih otpremnina.

“Mađarska strana je dobro razumjela jasnoću naše poruke, a isto očekujemo i od hrvatskih članova uprave”, rekao je Plenković. Istaknuo je da je afera pronevjere u trgovanju Ininim plinom napravila veliku reputacijsku štetu Ini i državi te kako je zgrožen da se nitko od hrvatskih članova uprave Ine nije ni oglasio u zadnja četiri tjedna. “Za mene je to diskvalifikatorni element, i oni će biti razriješeni”, rekao je Plenković.

Kaže kako postoji rješenje za to da oni ne dobiju otpremninu i da će se više od tome znati nakon sjednice Nadzornog odbora Ine koja je zakazana za srijedu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...