Vojislav Šešelj: “Zadar je uvijek bio talijanski, nikad nije bio hrvatski”

Osuđeni ratni zločinac i čelnik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj komentirao je za srpske medije novu talijansku premijerku, nacionalističku političarku Giorgiu Meloni istaknuvši da je vrlo imponiran njezinom pojavom.

– Obradovala me njezina pobjeda. Smatram da će ova talijanska vlada biti uspješna i što je najvažnije da će ta vlada ukinuti sankcije prema Rusiji i da će nastaviti ekonomsku suradnju s Rusijom. Mislim da će ta vlada za nas biti mnogo povoljnija, kazao je Šešelj.

Posebno ga, kaže, veseli što Meloni obnavlja zahtjeve za “ono što je talijansko na jadranskoj obali”.

– Ono što je srpska Dalmacija ona neće, što onda ne uzme Piran to je talijansko, pita se Šešelj, dodavši da bi Zadar trebao pripasti Italiji.

– Zadar je uvijek bio talijanski, nikad nije bio hrvatski. Neka Italija potražuje svoje – dodao je. Podsjeća da se EU gadno ponijela prema Italiji za vrijeme pandemije korone virusa, a iz Rusije je toj zemlji stizala pomoć. – To Italija nikada neće zaboraviti – rekao je Šešelj i dodao da “pucaju sankcije Rusiji”. Mađarska je to već prekinula, sad će to i Italija… Vjerojatno će i Bugarska. Ja navijam za to, zaključio je, prenosi Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...