Vrijeme je za jesensko čišćenje. Ovih stvari se trebate riješiti iz svoga doma

Jesen je pred vratima i bliži se kraj ljetnim odmorima, što znači i da dolazi idealno vrijeme da raščistite stvari koje ste još prošlog proljeća mislili baciti i sredite nered koji se nakupio tijekom ljeta. Riješite se bespotrebnih stvari prije nego što jesen službeno počne, piše Real Simple, prenosi N1

Ljetna obuća i odjeća

Donirajte sandale, šlape za bazen i kupaće kostime. Za dječju odjeću koju planirate dati nekome prije spremanja provjerite je li bez mrlja i svježe oprana. Ako nešto niste nosili cijelo ljeto, vrijeme je da se i toga riješite.

Školski pribor

Ako je ruksak vašeg djeteta još pun, ispraznite ga i pogledajte što se može zadržati, a što treba baciti ili donirati. Usporedite popis potrebnih stvari s onim što imate kako ne biste pretjerali s kupnjom. Mnoge dobrotvorne organizacije trebaju ruksake koji su još uvijek u dobrom stanju.

Novine, knjige i časopisi

Ako imate hrpu prošlogodišnjih izdanja časopisa, neotvorenu bezvrijednu poštu ili bilješke s radnih projekata, razvrstajte ih i reciklirajte. Pošaljite ljetnu literaturu za plažu i potrebne knjige za ljetnu školu u koš za smeće, trgovinu rabljenim knjigama ili dobrotvornu organizaciju. Reciklirajte stare časopise i bojanke, a knjige vratite knjižnici!

Vrtni alati i pribor

Vrijeme je za bacanje ili kompostiranje vrtnih biljaka koje nisu preživjele ljetne vrućine. Očistite alate i vrtlarske potrepštine i pravilno ih spremite u garažu ili šupu. Kemikalije za travnjak i vrt odložite u skladu sa smjernicama na proizvodu.

Ručnici i posteljina

Ispraznite ormar za posteljinu i riješite se ručnika za plažu koji su prošli svoj rok. Razvrstajte i poravnajte posteljinu i ručnike tako da ih je lako pronaći. Skloništa za životinje prihvaćaju stare ručnike i posteljinu.

Proizvodi za njegu kože

Provjerite datume na proizvodima za sunčanje i ljetnu njegu kože. Odbacite zastarjele artikle, uključujući šminku i losione za tijelo.

Konzervirana hrana i začini

Život može postati užurban kada škola počne i radni rasporedi se popune. Sada je vrijeme da očistite smočnicu, zamrzivač i hladnjak i bacite hranu i začine kojima je istekao rok trajanja. Za proizvode bez isteka roka koje ste kupili previše, a koji se ne sviđaju vašoj obitelji, donirajte ih u smočnicu hrane ili sklonište. Napravite popis začina koje bacate kako biste ih mogli zamijeniti prije nego što dođe vrijeme blagdanskog pečenja.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...