Vrijeme je za jesensko čišćenje. Ovih stvari se trebate riješiti iz svoga doma

Jesen je pred vratima i bliži se kraj ljetnim odmorima, što znači i da dolazi idealno vrijeme da raščistite stvari koje ste još prošlog proljeća mislili baciti i sredite nered koji se nakupio tijekom ljeta. Riješite se bespotrebnih stvari prije nego što jesen službeno počne, piše Real Simple, prenosi N1

Ljetna obuća i odjeća

Donirajte sandale, šlape za bazen i kupaće kostime. Za dječju odjeću koju planirate dati nekome prije spremanja provjerite je li bez mrlja i svježe oprana. Ako nešto niste nosili cijelo ljeto, vrijeme je da se i toga riješite.

Školski pribor

Ako je ruksak vašeg djeteta još pun, ispraznite ga i pogledajte što se može zadržati, a što treba baciti ili donirati. Usporedite popis potrebnih stvari s onim što imate kako ne biste pretjerali s kupnjom. Mnoge dobrotvorne organizacije trebaju ruksake koji su još uvijek u dobrom stanju.

Novine, knjige i časopisi

Ako imate hrpu prošlogodišnjih izdanja časopisa, neotvorenu bezvrijednu poštu ili bilješke s radnih projekata, razvrstajte ih i reciklirajte. Pošaljite ljetnu literaturu za plažu i potrebne knjige za ljetnu školu u koš za smeće, trgovinu rabljenim knjigama ili dobrotvornu organizaciju. Reciklirajte stare časopise i bojanke, a knjige vratite knjižnici!

Vrtni alati i pribor

Vrijeme je za bacanje ili kompostiranje vrtnih biljaka koje nisu preživjele ljetne vrućine. Očistite alate i vrtlarske potrepštine i pravilno ih spremite u garažu ili šupu. Kemikalije za travnjak i vrt odložite u skladu sa smjernicama na proizvodu.

Ručnici i posteljina

Ispraznite ormar za posteljinu i riješite se ručnika za plažu koji su prošli svoj rok. Razvrstajte i poravnajte posteljinu i ručnike tako da ih je lako pronaći. Skloništa za životinje prihvaćaju stare ručnike i posteljinu.

Proizvodi za njegu kože

Provjerite datume na proizvodima za sunčanje i ljetnu njegu kože. Odbacite zastarjele artikle, uključujući šminku i losione za tijelo.

Konzervirana hrana i začini

Život može postati užurban kada škola počne i radni rasporedi se popune. Sada je vrijeme da očistite smočnicu, zamrzivač i hladnjak i bacite hranu i začine kojima je istekao rok trajanja. Za proizvode bez isteka roka koje ste kupili previše, a koji se ne sviđaju vašoj obitelji, donirajte ih u smočnicu hrane ili sklonište. Napravite popis začina koje bacate kako biste ih mogli zamijeniti prije nego što dođe vrijeme blagdanskog pečenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...