Zoran Slavnić poručio: “Srbija nije kriva za rat, ljudi su se prepali klanja!”

Zoran Moka Slavnić (73) košarkaški reprezentativac bivše države i igrač Crvene zvezde, prokomentirao nam je moguće četvrtfinale Eurobasketa između Hrvatske i Srbije. Osvrnuo se Moka i na rat na prostoru bivše Jugoslavije, kad smo ga nazvali bio je u beogradskoj bolnici na rehabilitaciji nakon ozljede stopala.

Moka kako zdravlje?

Evo taman sam u bolnici, nakon što sam operirao kuk, pao sam u kadi i stopalo mi je ispalo. Ako mi liječnici ne dignu stopalo, neće mi dignuti niti onu stvar, ha ha…

Lako bi se mogao dogoditi četvrtfinalni obračun između Hrvatske i Srbije na Eurobasketu?

Znaš što, ako Hrvatska uđe u susret protiv Srbije napaljena, e, onda će izgubiti! Međutim, ako Hrvati uđu mirno, svjesni da je Srbija jača, onda to može biti vrlo zajebana utakmica. Siguran sam da Srbija neće podcijeniti Hrvatsku, mi držimo ključeve pobjede, ali neki put čovjek može i izgubiti ključeve, a onda ide kalauz! Spomenut ću Mirka Novosela, to je jedan genijalac koji je izopćen iz zagrebačke košarke, zato i jesu k…u, često se čujemo i razmjenjujemo mišljenja.

Kako komentirate izjavu bivšeg trenera Partizana Duška Vujoševića, da je Srbija najveći krivac što nije izbjegnut rat na prostorima bivše države?

Zašto Dule to nije rekao prije nego što je na izborima za gradonačelnika Beograda propao zajedno sa strankom Borisa Tadića?! Tadić ga je postavio kao frontmena stranke…Dule je pametan čovjek, ali za ovo što je izjavio nabijem ga na ku..c!

Tko je po Vama kriv za rat?

Po meni Srbija nije kriva za rat, po Hrvatima jeste! Ali to je prošlost…razmišljam kao Jugoslaven. Ne dijelim ljude po nacionalnosti, već na dobre i loše.

Ali Srbi su napali Hrvatsku i to je činjenica, koji je vaš komentar?

Ja niti ne znam je li Srbija službeno i bila u ratu, ovaj kaže Vukovar, ja kažem Jasenovac, ovaj kaže ovo, ja kažem ono. Čemu se vraćati u prošlost?

Srbi su nemilosrdno tukli po Zadru, Moka nemojte se opravdavati?

Nemoj me zajebavati! Zar ti misliš da ja to ne znam? Naravno da nije u redu što je bombardiran Zadar. Ali kad pitaš ljude, Srbe, a oni govore ne želimo da nas kolju, naravno, onda su krenula bombardiranja, koja su bila potpuno bespotrebna! Krenule su i barikade u Kninu, pričao sam s tim ljudima, zato što su se Srbi prepali da će biti klanja! Nije mi bilo jasno… Kunem se da ideja Slobodana Miloševića o “velikoj Srbiji” nije postojala!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...