Zubčić se obratio prosvjetnoj inspekciji: “Nekić ne govori istinu, novi vrtić nije dobio sve dozvole potrebne za rad”

Nakon godinu dana radova na rekonstrukciji i uređenju prostora, Područni objekt Višnjik III dječjeg vrtića radost započeo je s radom.

No, predsjednik ŽO SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić obratio se prosvjetnoj inspekciji i dobio odgovor kako vrtić može početi sa radom tek nakon što dobije Rješenje za rad u promijenjenim uvjetima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Pročelnik Joso Nekić je sklon, u najmanju ruku kreativnom tumačenju Zakona.

U javnosti je komunicirao prilikom otvaranja područnoj objekta Višnjik III kao dio Dječjeg vrtića Radost da je po Zakonu samo potrebno predati zahtjev za rad u promijenjenim uvjetima.

Cijeli slučaj sam prijavio prosvjetnoj inspekciji, ali i tražio mišljenje nadležnog ministarstva te dobio odgovor. Naravno, vrtić može početi sa radom tek nakon što dobije Rješenje za rad u promijenjenim uvjetima!

Nekić, u manirima HDZ-a, će iznova okretati ploču da je u ovom gradu netko protiv otvaranja vrtića. Upravo suprotno. Podržat ćemo svako ZAKONITO otvaranje dječjeg vrtića.

Postavlja se pitanje ako vrtić radi bez rješenja za rad, a radi, tko bi bio odgovoran u slučaju da se nekom djetetu nešto dogodi u objektu koji nije ishodio sve potrebne dozvole za rad.

Koliko je tumačenje zakona od strane pročelnika maliciozno pokušati ću vam pokazati s par primjera.

Zamislite da idete graditi kuću i podnesena zahtjev za izdavanje građevinske dozvole i odmah po predaji zahtjeva krenete graditi kuću, jer ste, eto, predali zahtjev.

Zamislite na tren da ste predali zamolbu za posao i odmah sutra dan došli na posao ne čekajući odluku o odabiru kandidata jer ste eto, pogađate, predali zamolbu.

Znajući da je unutar HDZ-a poštivanje zakona jedna od zahtjevnijih disciplina nisam nikad očekivao da će se to lomiti preko leđa djece”, napisao je Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...