Zubčić se obratio prosvjetnoj inspekciji: “Nekić ne govori istinu, novi vrtić nije dobio sve dozvole potrebne za rad”

Nakon godinu dana radova na rekonstrukciji i uređenju prostora, Područni objekt Višnjik III dječjeg vrtića radost započeo je s radom.

No, predsjednik ŽO SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić obratio se prosvjetnoj inspekciji i dobio odgovor kako vrtić može početi sa radom tek nakon što dobije Rješenje za rad u promijenjenim uvjetima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Pročelnik Joso Nekić je sklon, u najmanju ruku kreativnom tumačenju Zakona.

U javnosti je komunicirao prilikom otvaranja područnoj objekta Višnjik III kao dio Dječjeg vrtića Radost da je po Zakonu samo potrebno predati zahtjev za rad u promijenjenim uvjetima.

Cijeli slučaj sam prijavio prosvjetnoj inspekciji, ali i tražio mišljenje nadležnog ministarstva te dobio odgovor. Naravno, vrtić može početi sa radom tek nakon što dobije Rješenje za rad u promijenjenim uvjetima!

Nekić, u manirima HDZ-a, će iznova okretati ploču da je u ovom gradu netko protiv otvaranja vrtića. Upravo suprotno. Podržat ćemo svako ZAKONITO otvaranje dječjeg vrtića.

Postavlja se pitanje ako vrtić radi bez rješenja za rad, a radi, tko bi bio odgovoran u slučaju da se nekom djetetu nešto dogodi u objektu koji nije ishodio sve potrebne dozvole za rad.

Koliko je tumačenje zakona od strane pročelnika maliciozno pokušati ću vam pokazati s par primjera.

Zamislite da idete graditi kuću i podnesena zahtjev za izdavanje građevinske dozvole i odmah po predaji zahtjeva krenete graditi kuću, jer ste, eto, predali zahtjev.

Zamislite na tren da ste predali zamolbu za posao i odmah sutra dan došli na posao ne čekajući odluku o odabiru kandidata jer ste eto, pogađate, predali zamolbu.

Znajući da je unutar HDZ-a poštivanje zakona jedna od zahtjevnijih disciplina nisam nikad očekivao da će se to lomiti preko leđa djece”, napisao je Zubčić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...