Županija osigurala 66.325 besplatnih školskih obroka

Zadarska županija i ove je godine kroz projekt “Osigurajmo kroz nastavnu godinu 2022./2023. osigurala obroke za 353 učenika slabijeg imovinskog stanja. Veći dio učenika dobivat će jedan obrok dnevno, a u nekim školama učenici će dobivati 3 obroka dnevno.

Nositelj projekta „Osigurajmo obrok i u školskoj godini 2022./2023“ je Zadarska županija, a partneri su OŠ “Vladimir Nazor” Neviđane, OŠ Zemunik, OŠ Privlaka, OŠ Sveti Filip i Jakov, OŠ “Jurja Barakovića” Ražanac i OŠ Starigrad.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 380.937,64 kuna, a kroz njega će biti financirano 66.325 školskih obroka.

Sukladno potrebama učenika i tehničkim mogućnostima, svaka je škola zasebno odlučivala o sudjelovanju u projektu za što su donijeli i pripadajuće Odluke.

Obavezan kriteriji  za sudjelovanje u projektu bila su djeca iz obitelji koje su korisnici prava na doplatak za djecu, ali i djeca iz višečlanih obitelji (obitelj s troje i više djece), djeca iz jednoroditeljskih obitelji, djeca iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima, a razlog nije činjenica da su iz višečlane ili jednoroditeljske obitelji te djeca državljani Ukrajine kojima je priznata privremena zaštita

U svim partnerskim školama obroci koji će se posluživati ciljanoj skupini neće se razlikovati od obroka koji se poslužuju djeci čiji se obroci financiraju iz drugih izvora, čime će se smanjiti rizik stigmatizacije djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

S podjelom obroka dnevno financiranog sredstvima projekta započelo se početkom nove školske godine odnosno  5. rujna 2022. godine.

Najviše obroka u školskoj godini 2022./2023. podijelit će se u Osnovnoj školi Zemunik.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...