61-godišnjak u ruci držao ručnu bombu i mačetu, na jednom zadarskom otoku prijetio Talijanu da će ga ubiti

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 26. listopada 2022., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1961.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv imovine teškom krađom, kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom, kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama i kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

“Okrivljenom 61-godišnjaku se stavlja na teret da je od 22./23. kolovoza 2022. na jednom otoku u Zadarskoj županiji, uporabom fizičke snage otvorio prozor kuće oštećenog talijanskog državljanina i uzeo te zadržao za sebe više raznih predmeta, opreme za ribolov i ronjenje, kao i da je 27. kolovoza 2022., istom oštećeniku rekao da će ga ubiti i dignuti u zrak držeći u rukama mačetu i ručne bombe.

Okrivljenika se tereti i da je 28. kolovoza 2022. na jednom otoku u Zadarskoj županiji, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje prodaje i ostvarivanja nepripadne imovinske koristi držao drogu marihuana težine 18,24 grama, kao i da je, u cilju uzgoja radi daljnje prodaje na ilegalnom tržištu, zasadio i uzgojio deset stabljika marihuane (ukupna masa lišća i začetaka cvjetnih vrhova četiri kilograma i 829,32 grama), a koja se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.

Okrivljenom 61-godišnjaku se stavlja na teret da je 28. kolovoza 2022. na jednom otoku u Zadarskoj županiji, bez ovlaštenja i protivno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao ručnu bombu i pet metara sporo gorućeg štapina”, stoji u optužnici.

Također, u optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...