Ako grizete nokte, ovi trikovi će vam pomoći da se riješite te loše navike

Dok grizete nokte na najbrži način prenosite bakterije s prstiju i noktiju direktno u usta, a grickanje noktiju uništava nokte i činiti vas osjetljivijim i podložnijim infekcijama, prenosi N1. Uz ove trikove ćete lakše prestati gristi nokte.

Držite nokte kratkima

Razlog je vrlo jednostavan – bit će vam teže gristi nokte koji su kratki.

Nanesite kremu za ruke

Na glatkim i masnim rukama bit će manje suhih dijelova koje ćete moći izgristi, a krema ima miris ili okus zbog kojeg ćete manje gristi nokte.

Radite nešto drugo s rukama

Ako vam dođe želja za grickanjem noktiju ili vas uhvati tjeskoba, preusmjerite je na nešto drugo. Nađite neki hobi, npr. heklanje, crtanje ili izrada nakita, vrtite olovku, igrajte se s fidget spinnerom, pa u kriznim trenucima radite nešto drugo.

Dišite i koncentrirajte se

Kad ste izgubljeni u mislima, nervozni i odlutate, tada najčešće instinktivno krenete gristi nokte. U takvim situacijama najvažnije je da se koncentrirate, shvatite što radite i počnete se nositi sa situacijom.

Stavite flastere/trake/rukavice

Svima koji grizu nokte barem jednom se dogodilo da su odgrizli nokat “do mesa” ili raskrvarili zanoktice. Na nokat kojeg želite odgristi (i na druge nokte) stavite flaster, traku ili rukavicu.

Kad krenete gristi osjetit ćete prljavu gumu, a nećete moći doći do nokta. Možda ćete u kratkom roku potrošiti paketić flastera i rukavica, ali isplati se.

Napravite manikuru

Manikura puno znači ženama jer sve žene žele duge i njegovane nokte. Ako stavite umjetne nokte veća je vjerojatnost da ih nećete gristi jer, osim što su tvrdi, ne želite ih skidati i gristi ispod nokte.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...