Aktivnosti Lige protiv raka u listopadu; Uređena čekaonica na Odjelu onkologije OB Zadar, stavili TV, biljke, knjige…

Tradicionalno, u mjesecu borbe protiv raka dojke, Liga protiv raka Zadar potrudila se brojnim aktivnostima i ovog listopada doprinijeti buđenju razine svijesti o ovoj sveprisutnoj bolesti.

Pored otvorenja izložbe slikarice Elle Fleš u Gradskoj loži, čiji prihod od prodanih slika ide za nabavu aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika OB Zadar, sredstva za Ligu protiv raka  Zadar su prikupljena također prilikom predstavljanja zbirke pjesama omiljenog zadarskog profesora Ivice Ušljebrke.

Prerano preminuli profesor hrvatskog jezika također se liječio na zadarskom onkološkom odjelu.

Udruga „Riječ iznad svega“ je, po želji obitelji organizirala predstavljanje zbirke pjesama „Zatočenik iza staklenog neba“, te je ista i dalje dostupna uz donaciju na upit.

Nije izostala ni potpora zadarske kazališne kuće ovaj put, te je udruga IGRAJMO SE ZADAR i Liga protiv raka Zadar organizirala predstavu Zabranjeno mlađima od 15 strana A, autorice Matije Šango Šimurina, čiji prihod od ulaznica ide za OB Zadar, Odjel pedijatrije i djecu oboljelu od malignih bolesti.

Predstava se može pogledati 21.10. u 20 sati u HNK Zadar.

Na sam Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, 07.10., za dvadeset oboljelih žena na Odjelu onkologije OB Zadar osigurane su poklon vrećice sa proizvodima Avene Oktal pharma i Agristar čajevima.

Sponzori su to koji su godinama velikodušna potpora u listopadskim akcijama Lige protiv raka Zadar, te je njihov doprinos i ovaj put nemjerljiv u svakom smislu.

Dobivenim sredstvima od Javnog poziva Zadarske županije iz siječnja za svoj projekt uređenja čekaonice na Odjelu onkologije OB Zadar, zadarska liga je opremila i oplemenila prostor gdje borave pacijenti sa svojom pratnjom prije nego uđu na odjel.

Veliki tv-prijamnik, stolić sa literaturom za čitanje i nove biljke, olakšati će svima vrijeme provedeno u čekanju na terapije i konzultacije.

Donacijom djelatnika II Palače (KUZD,GKZD, NMZ), osvježena je i mala knjižnica u predterapijskoj čekaonici, te brojni novi naslovi stoje na raspolaganju pacijentima i medicinskom osoblju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...