Bravo momci, kuglači Zadra pokorili Europu! Kartelo: “Najjači smo sportski kolektiv Grada Zadra!”

Veliki uspjeh ostvarili su jučer kuglači Zadra u rumunjskom Cluju, drugi put u svojoj klupskoj povijesti osvojili su europski NBC kup, prvi put to im je pošlo za rukom 2002. godine! Zadrani su u finalu uvjerljivo rezultatom 6-2 pobijedili njemački VfB Hallbergmoos. Zlatni zadarski kuglači su nakon ovog trijumfa osigurali i status nositelja u Ligi prvaka, koja je na rasporedu u studenom. Izvlačenje parova bit će sljedeće subote 15. listopada u Zadru, podsjetimo, Ligu prvaka kuglači Zadra osvojili su 2007. godine.

Dopredsjednik kluba Josip Kartelo promuklim glasom nam je pun radosti nakon veličanstvenog uspjeha kluba u jednom dahu rekao:

– Malo mi je promukao glas od navijanja, ali dojmovi su fantastični! Prvenstveno smo otišli u Cluj s ciljem da osvojimo jedno od prva tri mjesta i izborimo Ligu prvaka, evo, u njoj ćemo na kraju biti čak i nositelji. U Rumunjskoj je bila izrazito velika konkurencija, u polufinalu smo za protivnika imali jakog domaćina Cluj, kojeg smo u infarktnoj završnici uspjeli dobiti za četiri čunja, zatim i u finalu super jaki Hallbergmoos. Preponosan sam na naše momke, odradili su posao da ne može bolje, idemo sada u Ligu prvaka hrabro dalje! Uskoro je ždrijeb u kojem će se naći 16 klubova, igra se po nokaut sistemu, jednom kući, drugi put u gostima. Rot-Weiss Zerbst iz Njemačke će u Ligi prvaka biti izraziti favorit, to je momčad koja je osvojila Svjetski kup.

Kako ste proslavili sinoć ovaj veliki uspjeh?

– Bilo je veliko slavlje, i previše ga je bilo, ha ha…bilo je dobre spize i vitaminskih napitaka!

Kada se momci vraćaju u Zadar?

–  Ja sam krenuo svojim autom, oni će doći u Zadar večeras kombijem.

Poruka svim Zadranima?

– Poručit ću svima da je Kuglački klub Zadar najjači kolektiv Grada Zadra u momčadskom sportu! Nadam se da će i košarkaši Zadra jednog dana igrati u Europi.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...