Denis Karlović : Organizaciju utakmica plaćat će KK Zadar sukladno njihovoj želji. Naravno, sve to košta!

Nakon odustajanja od povratka KK Zadar u dvoranu Jazine, mnogima u Zadru nije najjasnije pod kojim uvjetima će KK Zadar koristi usluge ŠC Višnjik. Tome su pridonijele i mnoge kontradiktorne izjave, iz svakog političkog kuta slušamo drugačija tumačenja. Tako je predsjednik Nadzornog odbora kluba Ante Rubeša ustvrdio da je s novim ugovorom KK Zadar uštedio čak 1.6 milijuna kuna. Je li to baš tako? Dojam je da svatko interpretira činjenice upravo onako kako njemu odgovara.

Pojašnjenje smo potražili od direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića, koji je još kazao kako je KK Zadar zakupio dnevno devet sati u velikoj dvorani.

Možete li nam kazati koliko je KK Zadar prošle sezone za seniorsku momčad iz svog proračuna plaćao korištenje dvorane na Višnjiku?

– KK Zadar nam je platio 170.833 kune, a fakturirano je 1 milijun i 19 tisuća kuna plus PDV.

Tko je prošle sezone financirao termine na Višnjiku za omladinski pogon KK Zadar? Je li to plaćao Grad Zadar ili KK Zadar?

– U cijelosti Grad Zadar.

Tko će ove sezone financirati troškove organizacije utakmica (Policija, vatrogasci, Hitna pomoć, zaštitari), i koliki je trošak za organizaciju utakmica za KK Zadar na godišnjoj razini, navodno se radi o iznosu od oko 400 tisuća kuna?

– Organizaciju utakmica plaćat će KK Zadar sukladno njihovoj želji. Cijena organizacije ovisi o kvaliteti samih utakmica i procjeni policije vezano za broj zaštitara, naravno, to ovisi i o broju gledatelja koji se očekuje. Ako se radi o nekoj jačoj utakmici, tada je potreban i veći broj policije i zaštitara, onda je i veći trošak. Ako dođe npr., Crvena zvezda, Partizan ili Cibona, tada je potrebno, govorim otprilike, 60 zaštitara, za neke slabije utakmice potreban je i manji broj zaštitara. Naravno da sve to košta!

Koliko je KK Zadar rezervirao sati dnevno na Višnjiku i po kojoj cijeni? Hoće li KK Zadar koristiti Krešinu dvoranu svakodnevno tijekom cijele sezone?

– KK Zadar je zakupio dnevno devet sati u velikoj dvorani. Cijena bez popusta iznosi 1.470 kuna po satu, s popustom od oko 65 posto cijena je oko 660 kuna. Klub će koristiti dvoranu tijekom cijele sezone u onim terminima koje su rezervirali.

Uskoro, u subotu 15. listopada u 20.30 sati u dvorani Krešimir Ćosić je veliki koncert Dina Merlina, ima li još ulaznica?

– Ulaznica više nema, svih 9 tisuća je već rasprodano!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...