Direktor Zračne luke: “Već 31. kolovoza smo odradili rekordnu 2019. Do danas smo za 25 posto prešli pretpandemijske brojke”

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić, nakon svečanosti dočeka milijuntog puntika, govorio je o dobrim rezultatima i razvojnim planovima.

Kazao je kako smo već s krajem mjeseca kolovoza dosegli brojke iz rekordne 2019., a do danas smo na 25 posto rezultata iz vremena prije korona krize.

Zračna luka Zadar jedan je od najznačajnijih subjekata u zadarskoj regiji. Po nekakvim istraživanjima koje je provelo naše Sveučilište možemo reći da se na razini ovih brojki se generira prihod od preko 200 milijuna eura u gospodarstvu. Na natječaj smo, između ostalog, prijavili rekonstrukciju i proširenje uzletno sletne staze, očekujemo sufinanciranje od strane EU u iznosu od 50 posto. Već 31. kolovoza ove godine odradili smo rekordnu 2019. Do kraja godine očekujemo brojku od milijun i 50 tisuća putnika. Najave za iduću godinu još i bolje, drago nam je što smo zračna luka koja je za 25 posto prešla pretpandemijske brojke, kazao je Klišmanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...