Dvije zemlje bivše Jugoslavije neće sudjelovati na ovogodišnjem Eurosongu

Na službenom kanalu Eurosonga objavljen je popis država koje će se natjecati dogodine u Liverpoolu, a među 37 potvrđenih zemalja našla se i Hrvatska.

Ipak, dvije zemlje bivše Jugoslavije, Sjeverna Makedonija i Crna Gora, odlučile su se povući iz natjecanja, a uz njih je od sudjelovanja odustala i Bugarska, prenosi N1.

Problem s financijama

Kao razlog odustajanja televizija Sjeverne Makedonije MKTV ranije je navela problem s financijama.

– Odluka je u najboljem interesu javnosti, s obzirom na povećane troškove zbog energetske krize, koji zauzimaju velik dio proračuna za javne usluge, naveli su.

Radiotelevizija Crne Gore također je svoje odustajanje opravdala prevelikim troškovima.

– Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cijene boravka u Velikoj Britaniji – suočili smo se i s nedostatkom zanimanja sponzora, tako da smo odlučili postojeće resurse usmjeriti financiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacijskih te programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicijske zahvate u opremu i prostorije, rekli su.

Na popisu država natjecateljica ove se godine ponovno nisu našle ni Rusija te Bjelorusija, koje su dobile zabranu sudjelovanja zbog rata u Ukrajini


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...