Evo zašto nikada ne biste trebali nositi mobitel sa sobom u toalet

Mnogi ljudi prakticiraju ovu lošu naviku, međutim, takvo ponašanje uopće nije poželjno i stručnjaci ga ne odobravaju. Oni savjetuju da mobilni telefon nikada ne nosite sa sobom u toalet, prenosi Poslovni dnevnik.

Naime, po njihovom mišljenju, mobilnom telefonu jednostavno nije mjesto u toaletu –štoviše, trebao bi ostati u džepu ili torbi, ili još bolje, u drugoj prostoriji.

Zašto je to loša navika?

Pametni telefoni su već sami po sebi veliko leglo raznih bakterija i većina nas ih, nažalost, ne dezinficira često ili to ne radi nikad. Kada ih nosite sa sobom u toalet, gdje sve vrvi od klica i bakterija, šansa da neke od njih završe na vašoj koži ili u ustima, postaje još veća, a naročito je opasno ako s telefonom rukujete u javnom WC-u.

Voda, vlaga i čestice prljavštine u ovoj prostoriji stvaraju savršeno okruženje za reprodukciju štetnih bakterija. Posebno se izlažete riziku ako nemate naviku koristiti poklopac WC školjke. Preporučljivo je da njime pokrijete WC školjku svaki put kada završite nuždu, pa tek onda pustite vodu, jer ćete tako spriječiti da se male kapljice pune bakterija prenesu na predmete iz okruženja, kao što su ručnici i tepisi, ali i na pod po kojem nekad hodate bosi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...