Fuchs: “Grozno je ako je došlo do novog napada na učenika u Biogradu, ali nema smisla opet slati inspekciju”

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u četvrtak da nije vidio nalaz prosvjetne inspekcije koja je u osnovnu školu u Biogradu došla nakon slučaja vršnjačkog nasilja nad 11-godišnjim dječakom, ali da zna da je utvrđeno da škola nije postupala u skladu s protokolom.

“Nisam imao prilike vidjeti jer sam danas upravo došao s puta, ali sam upoznat s time da je došao nalaz i da je inspekcija utvrdila da škola nije postupala u skladu s protokolom koji je propisan za takve slučajeve”, rekao je Fuchs novinarima nakon sjednice Vlade.

S obzirom na to da je isti dječak nakon povratka u školu ponovno napadnut, novinari su ministra upitali hoće li ponovno slati inspekciju, na što je odgovorio da to ne bi imalo smisla.

“Nisam upoznat s detaljima novog napada na isto dijete. Ako je to tako – to bi bilo grozno, ali vjerujem da će škola, ukoliko je to slučaj, postupiti onako kako je inspekcija naredila da se ispravi. Ne bi bilo nikakvog smisla slati ponovno inspekciju da konstatira isto”, rekao je Fuchs.

Izrazio je uvjerenje da ravnatelj već poduzima ono što mu je inspekcija naredila.

“On prema protokolu treba obavijestiti sve koje po protokolu mora obavijestiti, pokrenuti mehanizme unutar škole, osigurati i imenovati osobu koja će voditi posebni nadzor na time te mora razgovarati s učenicima i roditeljima”, kazao je ministar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...