Gradonačelnik Dukić održao drugi sastanak o rebalansu proračuna: “Za razliku od prošle godine, ovi sastanci su puno konstruktivniji.”

Gradonačelnik Dukić sa suradnicima je održao drugi sastanak sa predsjednicima klubova na temu proračuna za 2023. godinu. Uz gradonačelnika Branka Dukića na sastanku su sudjelovali predsjednik kluba HDZ-a Damir Burčul, Predsjednik Kluba SDP-a Daniel Radeta i vijećnik Damir Biloglav. Predsjednica kluba Enija Meštrovića Adela Frank je ispričala svoj izostanak zbog drugih obveza.

U prvom djelu sastanka se razgovaralo o rebalansu proračuna i nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća. Gradonačelnik Dukić je zaključio da je rebalans spreman, te da je usklađen sa svim zaključcima i prijedlozima koji su predstavljeni na zadnjem sastanku.

Predsjednik kluba SDP-a Daniel Radeta, Predsjednik kluba HDZ- a Damir Burčul i vijećnik Damir Biloglav predstavili su gradonačelniku Dukiću svoje inicijalne prijedloge za proračun za 2023. godinu. Nakon razgovora o svim prijedlozima je dogovoreno da se isti sljedeći tjedan dostave stručnim službama Gradske uprave za daljnju pripremu.

Raspravljamo o svim prijedlozima i mogućnostima, te se nadam da ćemo vrlo brzo imati prvi prijedlog proračuna. Odmah nakon toga ćemo ga predstaviti svim klubovima, izjavio je gradonačelnik Dukić.

– Do podnošenja proračuna sigurno ćemo odraditi još nekoliko sastanaka. Sljedeći sastanak na koji će opet biti pozvani svi predsjednici klubova održat će se sljedeći petak. Vjerujem da ćemo nakon toga biti korak bliže usuglašavanju novog proračuna, zaključio je gradonačelnik Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...