HNK Zadar stukao Kamen i vodeći je na ljestvici! Stojanov: “Vodeći smo, realno tu nam je i mjesto!”

Nogometaši HNK Zadar preuzeli su vrh ljestvice u 3.NL-jug (četvrti rang natjecanja)!

Igrači Želimira Terkeša su upisali i treću prvenstvenu pobjedu u nizu, te i dalje ne znaju za poraz, nakon što su na igralištu Stanovi pred 85 gledatelja, u susretu sedmog kola rezultatom 3-0 bili bolji od Kamena iz Ivanbegovine.

Poveli su Zadrani preko Ivana Bubala (37.) nakon što mu je asistirao Kristijan Jurić, udarcem s nekih 12 metara iskosa s desne strane, lopta je završila u desnom donjem kutu gostujućeg vratara Ante Šušnjare.

Na 2-0 povisio je kapetan Jure Jerbić (41.), korner je iz lijevog kuta izveo Ivan Čurjurić, Bubalo spustio glavom do Jerbića koji sa dva metra glavom trese mrežu. Konačni rezultat 3-0 postavlja Bubalo (69.) koji je plasirao loptu s nekih desetak metara, nakon što mu je asistirao Matteo Pranić.

Zadrani su ovom pobjedom zasjeli na vodeću poziciju na ljestvici sa 17 bodova, drugi je Uskok Klis sa 16, Zagora Unešić je treća s 15 bodova.

U osmom kolu već sljedeće srijede 12. listopada u 15 sati, HNK Zadar gostuje kod osmoplasirane Sloge iz Mravinaca.

Vratar Zadra 21-godišnji Mate Stojanov, inače rodom iz Draga, zadovoljno je rekao:

– Rutinski smo odradili utakmicu i uzeli tri boda koje smo uostalom i očekivali. Odradili smo utakmicu maksimalno korektno, baš svi, a i igrači koji su ušli s klupe. Sad smo na prvom mjestu, smatram da realno tu i pripadamo,  nadam se da ćemo biti vodeći sve do kraja sezone i da ćemo ući u rang više. Očekuje nas sada teško gostovanje u srijedu u Mravincima, nema previše mudrovanja idemo i tamo po pobjedu, a onda za sedam dana kod kuće u velikom derbiju dočekujemo direktnog konkurenta za prvo mjesto Uskok Klis. Zahvaljujem i našoj publici što je došla danas,  mislim da su kući mogli otići zadovoljni, kazao je Stojanov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...