Izrađen je projekt izgradnje školskog sportskog igrališta, Općinu Sv. Filip i Jakov koštat će gotovo 115 tisuća kuna

Sredstvima OŠ Sv. Filip i Jakov, Zadarske županije te financiranju i programima Općine Sv. Filip i Jakov, učenicima OŠ Sv. Filip i Jakov i ove godine je na raspolaganju školska kuhinja, blagovaonica te topli obrok, a godinu su započeli i s brojnim izvannastavnim aktivnostima.

Učenici prvih i drugih razreda također imaju produženi boravak, dok prvašiće na školskim klupama svake godine dočekaju paketi školskog pribora.

Škola broji ukupno 347 učenika, a od toga u matičnoj školi 262Svi učenici i matične i područnih škola nastavu pohađaju u jutarnjoj smjeni a učenicima matične škole su na raspolaganju usluge školske kuhinje u kojoj su zaposlene dvije kuharice.

“Rad jedne kuharice sufinancira Općina Sv. Filip i Jakov, koja također izdvaja i sredstva za rad učiteljice u produženom boravku. Usluge produženog boravka škola omogućava već petu godinu zaredom za učenike prvih i drugih razreda čija su oba roditelja zaposlena”, kaže Gordana Kurtov, ravnateljica OŠ Sv. Filip i Jakov.

Škola je i u projektu subvencionirane prehrane „Osigurajmo obrok i dalje„ već četvrtu godinu.

“Iz tog projekta se sufinancira školski obrok za sve učenike čiji roditelji ostvaruju pravo na dječji doplatak sa 5,27 kn po obroku. Projekt se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD)”, kaže Kurtov.

Kako bi se učenicima omogućio što kvalitetniji boravak u školi po uvođenju cjelodnevnog boravka u školi, sredstvima Zadarske županije izrađena je projektna dokumentacija za dogradnju dvije učionice i veće školske knjižnice. Projekt čeka objavu Javnog poziva od strane MZO za dodjelu sredstava iz paketa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Općina Sv. Filip i Jakov osigurala je svim prvašićima u općini školski pribor, a školska nastava po nacionalnom kurikulumu provodi se u jednoj smjeni.

“Osigurana su novčana sredstva za rad učiteljice u produženom boravku te kupnju namještaja kojim se opremio prostor u kojem se boravak odvija, a za prvi dan škole prvašiće svake godine dočekuju poklon paketi likovnog i pisaćeg pribora”, rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Paketi koji su se dijelili sadrže pernicu, tempere, vodene boje, flomastere, bojice, kistove za vodene i tempere, plastelin, naljepnice za ime i crtaći blok.

OŠ Sv. Filip i Jakov naručila je i izradu idejnog i glavnog projekta izgradnje školskog sportskog igrališta, a trošak izrade projektne dokumentacije u iznosu 114.700,00 kuna snosit će Općina Sveti Filip i Jakov.

Igralište bi se trebalo prostirati na 5100 metara kvadratnih školskog zemljišta sjeverno u odnosu na školsku zgradu. Riječ je o polivalentnom igralištu koje će sadržavati malonogometno, košarkaško i rukometno igralište s igralištem za odbojku. Zatim, stazu za trčanje, zaletište za skok u dalj s jamom te vježbalište sa spravama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...