Jeste li znali da postoji pogrešan način jedenja čokolade? Evo kako biste je trebali jesti

Prema jednom istraživanju provedenom na odraslim osobama, čak njih 58 posto navelo je čokoladu kao svoju najdražu slasticu. Otprilike 78 posto njih priznalo je da su svoju čokoladu stavljali u hladnjak, a istraživanje otkriva da to nije pravi način. Naime, čokoladu je potrebno čuvati na 18 stupnjeva, što znači da biste je umjesto hladnjaka, trebali staviti u ormarić.

Druga velika greška koju ljudi čine je žvakanje. Možda zvuči glupo, ali trebali biste pustiti da vam se čokolada otopi u ustima jer to dopušta kakao maslacu da obloži vaša usta i raširi sve okuse. Također, moglo bi vas iznenaditi i da biste čokoladu trebali konzumirati ujutro, točnije između 9 i 11 sati. To je zato što okusi zahtijevaju svježu nepce da bi se u njima pravilno uživalo, a isto tako daje vam i dozu kofeina na početku dana.

– Čokolada je duboka i složena poslastica s mnogo slojeva koje treba istražiti. Konzumiranje čokolade ranije tijekom dana sa svježim nepcem također je otkriće koje će možda mnoge iznenaditi, ali čini čokoladu dobrim izborom za međuobroke koji će nam pomoći da nastavimo raditi punom snagom prije ručka, rekla je znanstvenica za hranu, Natalie Alibrandi.

Stručnjaci su otkrili i još nekoliko stvari koje možda niste znali oko jedenja čokolade. Naime, tvrde da biste ju trebali jesti u malim količinama kako biste izbjegli pretjerano stimuliranje okusnih pupoljaka. Također, savjetuju i da pokušate kombinirati čokoladu s nečim drugim. Možete, primjerice, probati mliječnu ili bijelu čokoladu s gorkom hranom, ili gorku čokoladu sa slanijom hranom, prenosi Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...