Josipa Zanki ponosna na svoje cure: “Neke igračice su prije sezone odbile nastupati za ŽKK Zadar, nisu vjerovale u ekipu!”

Košarkašice Zadra poražene su u susretu 2. kola Prve hrvatske lige – skupina B (drugi rang natjecanja) u gradskom derbiju odigranom u dvorani 3 ŠC Višnjik, od ekipe ŽKK Zadar Plus rezultatom 50-58. Sljedećeg vikenda igračice Josipe Zanki gostuju u Gospiću kod istoimene ekipe.

Trenerica Josipa Zanki (30) ponosna je na svoje igračice, koje mogu igrati protiv bilo koga.

Nervozno smo otvorile utakmicu, imali smo previše promašenih otvorenih šuteva, razlog tome je neiskustvo mojih igračica, sve su to mlade cure, malo su i izgorile od želje. Obrambeno to i nije toliko loše izgledalo, koliko napadački. Definitivno moramo poraditi na iskustvu, a to naše igračice neće dobiti preko noći, treba nam puno ovakvih utakmica kako bi cure dobili određeno iskustvo i samopouzdanje, te da svedu greške na minimum. Naša najiskusnija igračica Josipa Zovko je nastupila, pokazala je da nam je istinsko pojačanje, u obrambenom kao i u napadačkom dijelu. Zovko je pogotovo u napadu preuzela odgovornost, zabila je 18 poena, u obrani je kontrolirala skok i pomagala ostalim igračicama. Idemo sad u goste Gospiću, radi se o mladoj, brzoj i agresivnoj ekipi, koja dosta traži kontakt, sigurno nas očekuje teška utakmica, ali pripremit ćemo se i nadamo se upisati prvu pobjedu! Koristim prigodu i još nešto kazati. Naime, prije početka sezone kada sam sjedila s nekim curama i dogovarali se hoće li igrati za naš klub ili ne, od njih dvije, tri, sam dobila komentar da ne žele ove godine nastupati za ŽKK Zadar, rekle su da imamo premladu ekipu, da one tu nemaju s kim igrati, te hoćemo li dovoditi pojačanja! Sve su one pronašle druge klubove, o imenima ne bih. Međutim, ja mogu samo poručiti da su moje igračice na utakmici protiv ŽKK Zadar Plus pokazale da se mogu nositi s puno iskusnijim seniorkama. U našoj ekipi su sve naše domaće cure, kadetkinje i juniorke, pojačane samo sa Josipom Zovko. Moje cure su pokazale da mogu igrati protiv bilo koga, ponosna je trenerica Josipa Zanki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...