Kevin Spacey: “Nisam želio priznati da sam homoseksualac jer mi je otac bio neonacist”

Glumac Kevin Spacey rekao je da se borio da javno istupi kao homoseksualac zbog očevih rasističkih, homofobnih i antisemitskih stavova.

– Moj otac je bio bijeli rasist i neonacist. Nikad nisam javno govorio o tim stvarima. Odrastao sam u vrlo kompliciranoj obiteljskoj dinamici, rekao je Spacey o svom ocu Thomasu Fowleru.

Glumčevo priznanje je došlo na klupi za svjedoke u New Yorku u ponedjeljak gdje se Spacey suočava s Anthonyjem Rappom u građanskoj parnici vrijednoj 40 milijuna dolara. Rapp tvrdi da ga je Spacey 1986. godine pokušao seksualno iskoristiti kada je imao samo 14 godina. U svom svjedočenju, Rapp je optužio Spaceyja da je prevarant jer nije otvoreni homoseksualac.

– Nazvati nekoga prevarantom znači reći da netko živi u laži. Nisam živio u laži. Samo sam nerado govorio o svom privatnom životu, rekao je Spacey.

Često su se selili jer mu je otac često bio nezaposlen

Opisujući svoje odrastanje, Spacey je rekao kako su se često selili jer mu je otac često bio nezaposlen. Kao dječak, rekao je, bio je prestrašen jer je bio prisiljen slušati rasistička predavanja puna govora mržnje zbog čega nije dovodio prijatelje u kuću. Kada je ocu rekao kako želi biti glumac on mu je odgovorio: – Nemoj biti p*der.

– Ne želim izreći tu pogrdnu riječ. Osjećao sam sramotu, kazao je Spacey koji je ustrajao u želji da postane glumac jer je volio nasmijavati svoju majku Kathleen i zato jer mu je ona usadila ljubav prema filmu.

Spacey je jedan od najpoznatijih hollywoodskih glumaca koji je osvojio dva Oscara i to za sporednu ulogu u filmu Privedite osumnjičene te za glavnu ulogu u filmu Vrtlog života. No, nakon što ga je 2017. godine Rapp optužio za seksualni napad uslijedilo je još nekoliko sličnih optužbi protiv Spaceya kojem se karijera nakon toga propala, prenosi Index.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...