Kino Zona večeras zatvara ljetnu pozornicu uz hit triler Ulica noćnih mora velikog meksičkog redatelja Guillerma Del Tora

Nakon gotovo puna tri i pol mjeseca i preko 30 filmskih projekcija, u nedjelju 02. listopada zatvaramo našu ljetnu pozornicu uz posljednje remek-djelo znamenitog meksičkog redatelja Guillerma Del Tora, Ulicu noćnih mora.

Stan (Bradley Cooper) spali svoj dom i zaposli se u putujućem cirkusu. Od voditelja cirkusa Clema
doznaje kako traži alkoholičare ili ovisnike o drogama s problematičnom prošlošću i mami ih obećanjima o privremenom poslu i alkoholu s opijumom. Zatim koristi njihovu ovisnost dok ne potonu u ludilo i izopačenost, stvarajući tako novu cirkusku nakazu. Stan ubrzo započne raditi s vidovnjakinjom Madame Zeena i njezinim mužem alkoholičarom Peteom. On i Zeena upozoravaju Stana da nikada ne koristi njihove vještine jer inače ljudi stradaju. U međuvremenu, Stana privlači kolegica Molly, te joj prilazi s idejom za nastup u dvoje izvan karnevala…

Meksički redateljski virtuoz Del Toro nas sa svojim najnovijim filmom vraća u doba Velike depresije, tragičnih sudbina i sumnjivih persona koje ne prezaju ni od čega kako bi ostvarile svoje snove i ostavile mračnu prošlost za sobom. Za ovaj izuzetan noir triler, Del Toro je okupio zvjezdanu postavu koju među ostalima čine i: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen i David Strathairn. Također valja naglasiti i kako je Ulica noćnih mora zavrijedila respektabilne 4 nominacije za Oskara, odnosno, 21 nagradu i čak 111 nominacija.

Projekciji Del Torova filma prethodit će i ona domaće kratkometražne drame Jesen našeg ljeta& Karla Voriha uz koju zaključujemo ovoljetnu suradnju s Akademijom Dramskih Umjetnosti. Ljeto prolazi, Karlo se useljava svojoj djevojci, no zaljubljenost brzo isparava. Bliži se jesen, zajednički život ponavlja se iz dana u dan – izgleda kao da se istinsko zadovoljstvo može pronaći jedino u prošlosti…

Vorihov film osvojio je Zlatna kolica za najbolji hrvatski kratkometražni film na prošlogodišnjem ZFF-u, a ove je godine zaslužio i priznanje za najbolji igrani film na Danima hrvatskog filma.
Ulica noćnih mora i Jesen našeg ljeta su na rasporedu u nedjelju, 02. listopada s početkom od 20h, a ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 19:00 h.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342. U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...