Kreću radionice Bowiejeve glazbe u Providurovoj palači!

Providurova Plug-in: Ziggy Stardust, projekt Koncertnog ureda Zadar kojim se obilježava 50 godina od izlaska jednog od najutjecajnijih albuma 20. stoljeća, kreće s glazbenim radionicama Bowiejevih skladbi za gitaru i glas koje će se održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u Zadru 22. i 29. listopada.

Radionicu sviranja gitare vodit će zadarski glazbenici Marin Supičić i Renato Babić, 22. i 29. 10. od 16 do 18 sati. Namijenjena je prvenstveno školarcima od 10 godina naviše, srednjoškolcima i studentima, ali i starijima. Potrebno je poznavanje osnovnih tehnika sviranja akustične ili električne gitare i vlastiti instrument. Radionicu pjevanja vodit će Matea Biloglav, članica vokalne skupine A.K.A. Crescendo, 22. i 29. 10. od 18 do 20 sati. Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama bez obzira na prethodno glazbeno znanje.

Prijave na glazbene radionice traju do 21. listopada 2022. godine i biti će zaključene u 12 sati. Polaznici radionica će u petak, 11. studenog sudjelovati u zajedničkoj glazbenoj izvedbi na završnoj večeri projekta Providurova Plug-in: Ziggy Stardust.

Prijaviti se može na adresi https://tinyurl.com/providurova. Dodatne informacije zatražiti na adresi info@kuzd.hr ili pozivom na broj 023 627762.

U projektu, koji se održava uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, sudjeluju i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, Obrtnička škola Gojka Matuline, Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Narodni muzej Zadar, Gradska knjižnica Zadar, Zadarski plesni ansambl, Centar nezavisne kulture, Zbor Fige i A.K.A. Crescendo.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...