Matthew Perry otvoreno o borbi s ovisnošću: “Imao sam 2 posto šanse da preživim.”

Glumac Matthew Perry otkrio je da je njegova borba s ovisnošću u jednom trenutku postala toliko teška da je prije nekoliko godina “skoro umro” u dobi od 49 godina kada mu je debelo crijevo puklo zbog prekomjerne upotrebe narkotika, prenosi Index.

Perry, koji se proslavio ulogom Chandlera u Prijateljima, 2018. godine završio je na, kako je tada rekao, operaciji probavnog trakta, a sada je otkrio da je zapravo proveo dva tjedna u komi i pet mjeseci u bolnici te da je devet mjeseci morao koristiti kolostomsku vrećicu.

– Liječnici su mojoj obitelji rekli da imam 2 posto šanse za preživljavanje. Stavili su mi uređaj koji se zove ECMO aparat, koji diše umjesto tvojih pluća. I to se zove Zdravo Marijo. Nitko to ne preživi, kazao je glumac za People. Perry je odlučio iskreno progovoriti o tome koliko su mu ovisnosti o drogama i alkoholu uništile život u svojim memoarima Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, koja će izaći 1. studenoga.

– Sada sam prilično zdrav. Ne smijem više ići u teretanu jer ne želim samo igrati superheroje. Ali trenutno sam prilično zdrav momak”, rekao je Perry, koji nije otkrio koliko je dugo trijezan, ali je kazao kako “broji svaki dan.

– Važno je, ali ako izgubite trijeznost, to ne znači da ste izgubili cijelo to vrijeme i obrazovanje. Vrijeme koliko si trijezan se mijenja, ali to je sve što se mijenja. Znaš sve što si znao prije i dok god se uspijevaš vratiti a da ne umreš, puno ćeš naučiti, kazao je i dodao da mu 14 ožiljaka na trbuhu služi kao podsjetnik da nikad više ne uzima narkotike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...