Meet. Feel. Explore. Zadar osvojio prvu nagradu za Hrvatski turistički film u kategoriji Turistička destinacija – grad

Međunarodni festival turističkog filma ,11. Zagreb TourFilm Festival održan je od 12. do 14. listopada u organizaciji Balduči filma i Turističke zajednice grada Zagreba te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice. Festival je svečano otvoren u srijedu, 12. listopada, a otvorenju su prisustvovali brojni uglednici iz kulturnog, političkog i poduzetničkog svijeta. Svi zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma narednog su dana mogli besplatno pogledati izbor najboljih radova u Kaptol Boutique Cinema.

– Ovogodišnje izdanje Zagreb TourFilm Festivala za nas je puno značilo, posebno nakon dvije pandemijske godine koje su poprilično promijenile trendove u turizmu. Na Festival je prijavljeno čak 106 filmova u konkurenciji, od toga 32 turistička filma iz Hrvatske, što je najveći broj ikad. Isto tako nas veseli da imamo filmove prijavljene iz 29 zemalja svijeta, s egzotičnih destinacija kao što su Fiji, Madagaskar, Uganda, Australija, Japan i Island, izjavila je Spomenka Saraga, direktorica Zagreb TourFilm Festivala i najavila večerašnje proglašenje pobjednika.

Kako bi druženje najboljih svjetskih filmaša, vrhunskih znalaca o turizmu i publike proteklo savršeno, uz bogat filmski i turistički program pripremljene su i popratne aktivnosti za goste festivala poput razgleda Zagreba, Medvedgrada te degustacijskih radionica vina i maslinovih ulja iz Portugala i Hrvatske u partnerstvu Zagreb Tourfilm Festivala i ART&TUR Tourism Film Festivala. Zagreb TourFilm Festival godinama podržavaju brojni pokrovitelji, a ove godine to je bio akademski partner Edward Bernays University College te zlatni sponzori festivala Podrumi Kolar i Chic IB Bags kožna galanterija.

Na svečanoj večeri u hotelu Esplanade Zagreb, na kojoj su se okupili sudionici trodnevnog skupa filmaša i turističkih znalaca, profesionalaca koji se bave tom, jednom od najunosnijih gospodarskih grana i ljubitelja atraktivnih destinacija, uručene su nagrade najboljim filmovima, a film „Meet. Feel. Explore. Zadar“ Turističke zajednice grada Zadra u izvedbi produkcijske kuće Kreathia Studio i pod redateljskom palicom talentiranog Igora Goića osvojio je prvu nagradu za najbolji Hrvatski turistički film u kategoriji „Turistička destinacija – grad“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...