Ministar Malenica morao je prekinuti ‘cirkus’ na Viru; Frane Vučetić: “Šteta po lokalno stanovništvo i proračun već je napravljena”

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica donio je odluku o sazivanju sjednice Općinskog vijeća Općine Vir.

Ista će nakon dugog perioda prolongiranja koji se već pretvorio u medijski cirkus biti održana u ponedjeljak, 7. studenog.

S tek jednom točkom dnevnog reda.

Naime, temeljem zahtjeva više od jedne trećine članova predstavničkog tijela na dnevnom redu je donošenje odluke o razrješenju predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir Antonia Vučetića.

Zahtjev za Vučetićevom smjenom potpisalo je sedam od ukupno trinaest vijećnika.

Što očekujemo od sjednice? U prvom redu da se održi. Međutim, šteta je već napravljena po lokalno stanovništvo i proračun. 140 dana prošlo je od zadnje održane sjednice. No, i ta sjednica u mjesecu lipnju imala je samo dvije točke, banalne. U ožujku se zadnji put raspravljalo o nekim bitnijim stvarima, poput financijskog izvješća i trgovačkim društvima. Ljudi su u međuvremenu očekivali uskrsnice, sada su na redu socijalna davanja, ali ništa. Ovo je očita borba za vlast. Htjeli su odugovlačiti situaciju u nedogled. Slobodno možemo kazati da su uzurpatori vlasti, kako drugačije to nazvati?, kaže nam Frane Vučetić, predsjednik Udruge Vir bez podjela.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...