Ministar Malenica morao je prekinuti ‘cirkus’ na Viru; Frane Vučetić: “Šteta po lokalno stanovništvo i proračun već je napravljena”

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica donio je odluku o sazivanju sjednice Općinskog vijeća Općine Vir.

Ista će nakon dugog perioda prolongiranja koji se već pretvorio u medijski cirkus biti održana u ponedjeljak, 7. studenog.

S tek jednom točkom dnevnog reda.

Naime, temeljem zahtjeva više od jedne trećine članova predstavničkog tijela na dnevnom redu je donošenje odluke o razrješenju predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir Antonia Vučetića.

Zahtjev za Vučetićevom smjenom potpisalo je sedam od ukupno trinaest vijećnika.

Što očekujemo od sjednice? U prvom redu da se održi. Međutim, šteta je već napravljena po lokalno stanovništvo i proračun. 140 dana prošlo je od zadnje održane sjednice. No, i ta sjednica u mjesecu lipnju imala je samo dvije točke, banalne. U ožujku se zadnji put raspravljalo o nekim bitnijim stvarima, poput financijskog izvješća i trgovačkim društvima. Ljudi su u međuvremenu očekivali uskrsnice, sada su na redu socijalna davanja, ali ništa. Ovo je očita borba za vlast. Htjeli su odugovlačiti situaciju u nedogled. Slobodno možemo kazati da su uzurpatori vlasti, kako drugačije to nazvati?, kaže nam Frane Vučetić, predsjednik Udruge Vir bez podjela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...