Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo natječaj za dodjelu 12000 državnih stipendija za studente

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u srijedu natječaj za dodjelu 12.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2022./2023. redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima u Hrvatskoj. Mjesečni iznos državne stipendije je 1.506 kuna (200 eura) i isplaćivat će se u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2022. do lipnja 2023.prenosi N1.

Državne stipendije dodjeljuju se redovitim studentima na preddiplomskim, diplomskim, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima slabijega socio-ekonomskoga statusa.

Zatim, dodjeljuju se redovitim studentima koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata; mirnodopski vojni i civilni invalidi rata; djeca civilnih osoba poginulih, umrlih ili nestalih u Domovinskom ratu, djeca civilnih invalida iz Domovinskog rata i civilni invalidi iz Domovinskog rata.

Stipendije se dodjeljuju studentima s invaliditetom i studentima koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Za dodjelu državne stipendije mogu se prijaviti studenti koji imaju status redovitoga studenta na visokom učilištu, koji su hrvatski državljani, državljani države članice EU, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske ili osobe u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.

Za prijavu obvezno je ispuniti elektronički obrazac koji se nalazi na mrežnoj stranici Ministarstva na adresi: https://drzavnestipendije.mzo.hr. Student obrascu pristupa putem AAI@EduHR elektroničkoga identiteta.

Obrazac se podnosi isključivo u elektroničkome obliku – obrazac i obvezni prilozi ne šalju se u tiskanome (papirnatome) obliku na adresu Ministarstva.

Prijave na natječaj za dodjelu državnih stipendija podnose se do srijede, 2. studenoga do 12 sati.

Rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju bit će objavljene na mrežnoj stranici Ministarstva.

Za sva dodatna objašnjenja studenti se mogu obratiti na službenu elektroničku adresu: drzavne-stipendije@mzo.hr.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...