Mladi zadarski vaterpolisti na turniru Kupa Hrvatske, Radetić: “Nema rezultatskog imperativa, neka se razvijaju!”

Mlađi uzrasti Vaterpolo kluba Zadar 1952 (Nade) od danas igraju u Rijeci u Kupu Hrvatske. Igrači 51-godišnjeg trenera Ive Radetića nastupaju na završnom turniru na kojem još sudjeluje 17 klubova koji su razvrstani u 4 skupine.

Zadarski Nade uzrasta 2010. godište i mlađi, igraju u skupini A zajedno sa Zagrebom, POŠK-om i Cavtatom, dvije prvoplasirane momčadi izborit će nastavaka natjecanja.

Ivo Radetić kratko je najavio turnir i prvu utakmicu koju njegovi momci igraju danas u 9.50 sati protiv Zagreba.

Očekujem da moji igrači guštaju u igri, neću pred njih stavljati nikakav rezultatski imperativ, jer mislim da nam se to svima razbija o glavu kad nam ti mladići dođu u seniorski uzrast. U ovom kategoriji oni bi sami morali kreirati svoje kvalitete koje svakako imaju. Kasnije je na nama trenerima da ih formiramo kao igrače. Naime, događa nam se ako im odmah nametnemo neke šablone i zadatke, bez nam i pustimo na volju njihovu kreativnost, da se u seniorima izgube i samo slušaju što im trener ima za kazati. Priželjkujem da ćemo proći skupinu, imamo nadarenu mladu momčad, ponavljam, ovi dečki će u Rijeci stjecati određeno iskustvo i razvijati se, nadam se kako ćemo svi zajedno uživati. Svi protivnici u našoj skupini su podjednaki, ali očekujem plasman među osam najboljih. Jutros smo put Rijeke krenuli dosta rano, već u 4.45 sati i stigli neposredno prije utakmice sa Zagrebom, ne znam kako će ta djeca reagirati, ali priželjkujem pobjedu, optimist je Radetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...