MUP sutra obilježava 3. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa, održavat će edukativne aktivnosti za građane

Ministarstvo unutarnjih poslova vas, u ime Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, sa zadovoljstvom poziva na obilježavanje 3. Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, u petak, 21. listopada u 10:30 sati u Zadru, Poljana Pape Ivana Pavla II.

Riječ je o središnjoj aktivnosti koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH provodi u ime Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, u sklopu kampanje „U modi su nova pravila“, a čiji su ciljevi građane pravovremeno informirati i educirati o pravilima za vozače i upravljanje novom kategorijom vozila tzv. osobnim prijevoznim sredstvima te osvijestiti o nužnosti njihovog pridržavanja.

Naime, stupanjem na snagu posljednjih izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama uvedena je nova kategorija vozila – osobna prijevozna sredstva – koja uključuje vozila poput električnog romobila, električnog monocikla, segwaya, hoverboarda i sličnih vozila te su propisana pravila za upravljanje njima. Cjelokupno će događanje trajati od 10 do 14 sati, a uključivat će interaktivni informativni centar i edukativne aktivnosti za građane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...