Muškarac (64) osuđen, treba platiti 300 kuna jer je prosio ispred trgovine. Ovakvu bizarnu sudsku odluku pamtimo i iz zadarskog kraja

Muškarac (64) iz okolice Novske proglašen je krivim i kažnjen je jer je ispred sitno ispred trgovine te isprosio 37 kuna u kovanicama.

Jedan kupac prijavio ga je policiji pa je čovjek završio na sudu. Sve se događalo u travnju ove godine u Okučanima, a presuda je donesena ovih dana, javlja Danica.

Prema presudi, čovjek je kriv jer se “ispred Konzuma odao prosjačenju, kojom prilikom je od građana isprosio kovani novac u ukupnom iznosu od 37 kuna, čime je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

Sudac mu je odredio novčanu kaznu od 300 kuna te naložio da plati i 120 kuna troškova prekršajnog postupka.

Vrlo slična, bizarna presuda dogodila se i u Zadarskoj županiji u jesen 2021. godine.

Općinski sud u Gračacu osudio je zbog prosjačenja 55-godišnjeg Rajka S. Optužni prijedlog protiv njega je podnijela tamošnja policija.

“Kriv je što je išao od kuće do kuće i tražio novac od građana govoreći da je gladan i da mu novac treba za hranu, te na taj način dobio od Ljubice M. 10 kuna, od Marjana T. 30 kuna i 20 kuna od Pere B., dakle, odao se prosjačenju”, zaključio je sud u Gračacu.

Odredili su mu kaznu zatvora u trajanju od 15 dana. Kako je bila uvjetna, nije završio iza rešetaka, ali je državi bio primoran vratiti 60 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...