Cestitka_Uskrs

Na današnji dan prije devet godina tragično je poginula Dolores Lambaša

Prije točno devet godina u teškoj prometnoj nesreći poginula je glumica Dolores Lambaša, prenosi Index.

23. listopada 2013. godine zadobila je teške ozljede u prometnoj nesreći. Automobilom je upravljao njezin kolega Stojan Matavulj, a nesreća se dogodila oko 6:45. Na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara prije ulaska na Slavoniku, Matavulj, koji je upravljao Nissanom, udario je u stražnji dio VW Pola.

Liječnici se borili za njen život

Od siline udarca Dolores Lambaša je ispala iz automobila te je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu Dr. Josip Benčević. Ondje su se liječnici borili za život lijepe glumice, no u tome, nažalost, nisu uspjeli. Dolores je preminula oko 14 sati. Imala je 32 godine.

Matavulj, koji je u trenutku nesreće upravljao vozilom, u veljači 2015. osuđen je na zatvorsku kaznu od devet mjeseci uz rok kušnje od dvije godine, a u drugostupanjskom postupku ta mu je kazna preinačena u godinu dana zatvora. Do nesreće je došlo zbog umora, neprilagođene brzine i alkohola.

Na izdržavanje kazne prijavio se u listopadu 2016. godine, a nakon osam mjeseci pušten je iz zatvora zbog uzornog ponašanja.

Bila je najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine. Tamnokosa Šibenčanka krajem 2000-ih bila je najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica. Osvajala je ljepotom i karizmom, a njezin privatni život intrigirao je javnost.

Mnogi gledatelji glumicu pamte po ulogama u serijama kao što su Dobre namjere, Ruža vjetrova, Najbolje godine i Zakon ljubavi, a znaju je i mnogi ljubitelji kazališta koji su je mogli vidjeti u predstavi Zagrebačkog HNK Dom Bernarde Albe, u kojoj je glumila glavnu ulogu Adele.

Snimljen dokumentarac o njenom životu

O njenom je životu snimljen dokumentarac nazvan Naslovnica. On je nastajao tijekom dvije godine u Splitu, a bilježi niz trenutaka u životu tragično preminule glumice.

– Nisam realizirana ni u jednom smislu; ni kao žena, ni kao glumica, ni kao osoba. Nisam do kraja postavljena. Još bih toliko toga htjela napraviti, vidjeti… To je jedan proces, ne mogu ja s 31 godinom biti finalizirana do kraja. Iako sam imala šanse puno više napraviti, ali ni ja često ne znam što bih sa šansama, rekla je Dolores u filmu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...