Na Svjetskom prvenstvu za plivače s Down sindromom Lucija Mijolović osvojila dvije master medalje

Hrvatska reprezentacija plivača sa Down sindromom nastupila je na 10. svjetskom prvenstvu Trisome games koje se odvijalo u portugalskoj Albufeiri od 15. do 23.10.2022. Pod hrvatskom zastavom nastupilo je troje plivača sa svojim trenerima. Lucija Mijolović, kao najstarija i najiskusnija u ekipi sa velikim natjecanjima, u Portugalu je odradila svoje 5. svjetsko prvenstvo za plivače sa DS. Na natjecanju je nastupilo 163 plivača iz 23 zemlje a natjecanje se održalo kroz 5 dana. Jutarnjim kvalifikacijama i popodnevnim finalima u konkurenciji najjačih zemalja u DS plivanju svakodnevno su se rušili svjetski rekordi. Ovo nam govori o pojačanom ulaganju plivačkih velesila i u paraplivanje.

Lucija Mijolović je nastupila u 7 disciplina: 50, 100 i 200m prsno, 50 i 100m slobodno, 100m delfin i 100m mješovito. Najbolji rezultat ostvarila je na 200m prsno (4:42.37 ), gdje se kvalificirala u finale svjetskog prvenstva i zauzela 8. mjesto u otvorenoj konkurenciji. U istoj disciplini uzela je brončanu medalju u master kategoriji a srebro u master kategoriji je osvojila i na 50m prsno (57.24). U ostalim disciplinama Luce je nastupima u jutarnjim kvalifikacijama te je u master kategoriji bila 6.(100 mješovito i 100m prsno), 10. (50m slobodno) i 12. (100m slobodno). Lucijina trenerica Danijela Kurtin jako je zadovoljna odrađenim utrkama i rezultatima! Lucija je, od kada je ušla u dobnu kategoriju master ( plivači od 24 do 32godine) ovakve plasmane do sada imala na Europskim prvenstvima, obzirom da je riječ o SP, rezultati su hvalevrijedni! Iz PK Zadar čestitaju Mariji Pinjuh iz PK Natator na ostvarena 4 finala i 4 master medalje te Nikoli Kosecu iz Varaždina kojemu je ovo bilo 1. SP.

Plivački klub Zadar zahvaljuje i čestita cijelom timu iz Hrvatskog paraplivačkog saveza na uspješnoj provedbi ovog natjecanja! Dodatno hvala i ostalim sponzorima koji su omogućili Lucijin odlazak na SP: Grad Zadar, Zadarska županija, ŠC Višnjik i Supersport. Nakon kratkog odmora slijede pripreme za nove nastupe, Luciji želimo puno zdravlja i dobrih priprema za daljnje nastupe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...