Na Velikom Rujnu izgradio 8 objekata za apartmane, Ramić: “Postoji i bazen, tu su htjeli ispijati koktele. Malo dalje je konoba…”

Bageri Građevinske inspekcije popeli su se na 900 metara nadmorske visine i u velebitskim vrletima na Velikom Rujnu krenuli uklanjati bespravnu gradnju.

“Ovo nisu objekti za krave, ovo su objekti za apartmane, za vile. Na etaži zgrade stoji bazen na kojem su mislili ispijati koktele. Ispod one zgrade u podnožju, na minus jedan, je konoba. To je nešto nevjerojatno”, kazuje Višeslav Dokoza, vijećnik Općine Starigrad za RTL.

Gradnja novih objekata je strogo zabranjena jer je riječ o zaštićenom području Parka prirode Velebit.

Na Velikom Rujnu, visoko na Velebitu, dozvoljena je tek obnova starih pastirskih stanova. Međutim vlasnik ovog pastirskog stana nije ostao tek na obnovi njega nego je izgradio cijelu jednu dvokatnicu i još 7 pratećih objekata, pa ih Građevinska inspekcija sada ruši ukupno 8.

Investitor je tvrtka Alfa Koić u vlasništvu mještanina Starigrada Ante Koića.

“On je meni prijetio smrću. On je osuđen za to, ima zabranu prilaska… On je mislio poslije izvršiti legalizaciju tu i imati hotele za iznajmljivanje. Znači, to je to. Dok su krave tu, državni poticaji, europski fondovi, dok je prao velike novce, dobivao velike novce, sve je ulagao u te zgrade da bi ih danas sutra legalizirao”, govori Ante Milovac iz Starigrada RTL-u.

Općinskog načelnika optužuju da je zaštitnik bespravne gradnje.

“Krste Ramić mu je dozvolio gradnju samim time što ga nije htio prijavljivati. Davao mu je prešutno dopuštenje. Znači, 2015. godine 6.480000 kvadrata”, kaže Višeslav Dokoza.

“Obični lažovi. Ne samo da su lažovi, to su prijatelji i ortaci tog istog bespravnog graditelja u to doba kad je on gradio. U međuvremenu je pukla ljubav između njih”, govori Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad.

Općina je, poručuje Ramić, tek jedna od institucija koje izdaju suglasnost za davanje u najam državnog zemljišta.

“Mi jesmo dali tu suglasnost, Općinsko vijeće, da smo suglasni da se na području Općine Starigrad, ponavljam u brdskom dijelu, može vršiti ispaša stoke”, govori Krste Ramić.

Od kaznene prijave iz siječnja zbog bespravne gradnje, do početka rušenja, prošlo je gotovo devet mjeseci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...