Ovi su poznati bomboni bili namijenjeni vojnicima u Drugom svjetskom ratu, a slova na njima imaju posebno značenje

Jeste li se ikad upitali što zapravo znače M&M inicijali na popularnim bombonima? Ovi šareni čokoladni bomboni mnogima su omiljeni slatkiš, no ljudi se tek sada počinju pitati koje je značenje inicijala otisnutog na njima. Iako su izumljeni 1941., rijetki su se upitali što točno znači njihovo ime.

Prvi inicijal početno je slovo imena Mars, a drugi označava ime Murrie.

“Ratni” bomboni

Mars & Murrie, odnosno Forrest E. Mars Sr. i Bruce Murrie osnivači su ovog brenda. Forrest E. Mars je inače sin Franka C. Marsa, osnivača brenda Mars, a dobio je ideju da stvori čokoladne bombone dok je pokušavao pronaći rješenje kako da se čokolada ne otopi prebrzo. Udružio se sa sinom direktora poznatog Hershey Chocolate brenda i zajedno su stvorili M&M bombone.

Zanimljivo, bomboni su dizajnirani s namjerom da ih vojnici mogu nositi sa sobom bez straha da će im se čokolada otopiti. Nakon što je rat završio, Mars je postao potpuni vlasnik brenda.

Mnoge je iznenadila činjenica da su bomboni kreirani za vojnike u Drugom svjetskom ratu, dok su neki na Redditu komentirali kako su uvijek mislili da inicijali znače “mmmm” zvuk koji ispuste dok ih jedu, prenosi N1.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...