Pao dubrovački catenaccio! Mateo Bačić: “Gosti su bili čvrsti u obrani, ali uspjeli smo!”

Stanovi su i dalje neosvojivi! HNK Zadar upisao je i sedmu pobjedu u nizu u susretu 11. kola 3.NL-jug, te su ostali i dalje neporaženi u  četvrtom rangu natjecanja, nakon što su  rezultatom 2-0 bili bolji od GOŠK Dubrovnika,  pred 108 gledatelja. Dubrovčani su igrali klasični catenaccio, bilo im je bitno samo ne primiti zgoditak, uostalom, stigli su u Zadar samo sa trinaest igrača.

Zadrani su poveli u 7. minuti, najprije je korner s desne strane izveo Viduka, u kaznenom prostoru je povratnu loptu s lijeve strane za Matea Bačića glavom odigrao Djeveljekaj, M.Bačić s 8 metara desnom nogom koristi neopreznost gostujuće obrane za vodstvo Zadra.

Konačnih 2-0 postavlja kapetan Jure Jerbić u 72. minuti, asistirao mu je Čurjurić iz slobodnog udarca s desne strane, Jerbić je bio sam na lijevoj strani, i glavom u padu pospremio loptu u mrežu s nekih pet metara u desni donji kut gostujućeg vratara Kristića.

HNK Zadar je i dalje vodeći na ljestvici sa 29 bodova, Zagora Unešić ima 27, Uskok Klis 22 boda, i tako dalje.

U 12. kolu sljedeće subote, 5. studenog u 14 sati, Zadar gostuje kod osmoplasiranih  Vodica.

Strijelac prvog gola za Zadrane, 17-godišnji napadač Mateo Bačić, postigao je danas svoj drugi pogodak za seniorsku momčad, sretno je kazao:

– Dobro smo ušli u utakmicu i brzo poveli, mogli smo možda postići i još koji gol, ali  dobro je i ovako, najvažnije je da smo uzeli tri  boda. GOŠK Dubrovnik se postavio čvrsto u obrani, nismo mogli igrati našu igru kroz dubinu, pa smo ih napadali preko bokova, bilo ih je teško probiti, svi su se skupili u obranu. Trener mi je još jučer rekao da ću početi utakmicu, umjesto Bubala koji se, koliko znam, ženi, rekao je Mateo Bačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...