Pero Zrilić ljutito optužio i poručio: “Kad vidim Sinovčića isto mi je kao da vidim kravu koja pase travu!”

Bivši igrač i klupska legenda NK Zadar, Pero Zrilić (60) bez imalo straha i bez dlake na jeziku otvorio je dušu i kazao tko su po njemu glavni krivci za propast nekadašnjeg prvoligaša NK Zadra. Ogorčen je Pero što je HNK Zadar sad igra tek u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, klub u kojem je zadarski mangup i nogometni znalac Zrilić ostavio svoju momčad. Klub je, kako kaže Pero, uništen, a zna i tko su po njemu glavni krivci!

Pero kada počinje početak pada NK Zadar?

Ante Jurjević dolazi u NK Zadar 1983. godine, mora se priznati kako je on napravio rezultat, ali najviše koristi je od svega imao on sam. Jurjević je imao velike planove vezano za NK Zadar, napravio je i novu tribinu. Nikad s Jurjevićem nisam bio u nekim dobrim odnosima, jer sam vidio da najviše koristiti od svega upravo ima on, a ne igrači koji su bili plaćeni na kapaljku! Nakon propasti njegovog Zadarkomerca negdje 1997. godine, Jurjević je instalirao Rena Sinovčića za navodno nekog vanjskog suradnika, u biti sva ona mašinerija koja je štitila Jurjevića tada je počela štititi Sinovčića. Pitam se, odakle je taj Sinovčić imao svu tu moć?!

Pojasni malo?

Poznato je kako je Ante Jurjević imao optužnicu od 5 tisuća stranica, a niti jedan dan nije bio u zatvoru! Znači sve to nam govori kako je Jurjević bio moćan. Kasnije je pao i Sinovčić, a sve što su svih tih godina napravili u Stanovima je gadljivo! Gadljivo iz razloga što su srušili zapadnu tribinu i postavili reflektore, te su samim time napravili ruglo od stadiona! Tribina je srušena u vrijeme vladavine Sinovčića, ali ne mogu točno kazati jesu li i reflektori stavljeni dok je Reno bio u klubu. Sinovčić je od Grada Zadra godinama dobivao veliki novac, i pazite sad, taj Reno je tek 10 posto od tog novca davao igračima, a ostatak novca trošio je za vraćanje svojih dugova po Hrvatskoj, a imao je i pizdarija po Zadru! Grad Zadar je Sinovčiću poslije zatvorio špinu, prestao mu davati novac i Sinovčić se onda makao iz kluba.

Tko je najveći krivac za propast nekadašnjeg prvoligaša NK Zadra?

Najveći i jedini krivci su Ante Jurjević i Reno Sinovčić. Sve je počelo još od Jurjevića, taj čovjek je još 90-ih godina digao velike kredite i sve uložio u prostorije NK Zadar. Znam da su neke banke tražile da preuzmu te klupske prostorije, međutim, onda je došlo do situacije “jebe lud zbunjenog”, prodali ovome onome, a u biti u konačnici ispaštao je NK Zadar. Garantiram vam da su Jurjević i Sinovčić jedini razlog zbog čega HNK Zadar sada igra u četvrtom rangu natjecanja! Bojim se da im se ne piše dobro i da će tu još biti svašta! Pa banke su dale kredite Jurjeviću, a on čeka da prođe vrijeme i da sve ode u zastaru, te da ne ide u zatvor!

Plašiš li se ovako javno govoriti protiv Jurjevića i Sinovčića?

Ja da se plašim njih?! Vidim ih ja oči u oči i smiješni su mi, moram reći da je Jurjević jako opak čovjek, on drži pod kontrolom gotovo čitavo hrvatsko podzemlje. Kad vidim Sinovčića to mi je isto kao da vidim neku kravu koja pase travu! Jel mi se javlja? Meni da se javlja?! Da mi se taj koji je nitko i ništa javlja, Bože sačuvaj!


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...