Plenkovića u Zadru pitali o novom momentu u aferi Ina i Škugorovoj majci: “To nema veze s nama”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer je posjetio Zadarsku županiju.

Nakon protokola odgovarao je na pitanja novinara.

Najprije je komentirao Penavinu izjavu o izborima u BiH.

Sjetimo, predsjednik Domovinskog pokreta smatra da su rezultati izbora u BiH debakl hrvatske vanjske politike. Upozorio je da su demografski podaci za BiH i za bosanskohercegovačke Hrvate daleko gori od “katastrofe koja se događa u Hrvatskoj”.

Kazao je kako je Vlada premijera Plenkovića naslijedila nekoliko aduta, ali da ih ne koristi kako treba u korist Hrvata u BiH.

“To je nebitna izjava, irelevatna stranka i čelnik, čovjek koji je zahvaljujući HDZ-u postao gradonačelnik. Nisu doprinijeli ni milimetra za jačanje položaja Hrvata u BiH. Naklapanjima njega, Mostovaca i Milanovića trebalo bi slušati izjave čelnika bošnjačkih stranaka. Kad čujete njih o Schmidtu, čut ćete da je HDZ pobjednik izbora, da je Schmidt osigurao participaciju u vlasti… Milanović je isključivo radio štetu. Danas kao poraženi ljubomorni luzer napada Schmidtovo rješenje, a mi smo unatoč njemu zaštitili prava Hrvata”, odgovorio je Plenković.

Prema najnovijem otkriću, Rada Škugor otkupila je dugove Dalekovoda pa ih skupo preprodala. Majka uhićenog Damira Škugora i supruga Rade Škugora, umirovljenika na čiji je račun, prema navodima USKOK-a, sjelo gotovo pola milijarde kuna. Naime, tvrtka “Tri D Rada” otkupila je potraživanja prema tvrtki Dalekovod i šest dana kasnije preprodala tvrtki Construction Line LTD registriranoj na Malti za gotovo dvostruko višu cijenu.

“Ne znam ništa o tome. Vidio sam vijest, ali to nema veze s Vladom, pitajte DORH”, odgovorio je Plenković o Škugoirovoj majci i novom momentu u aferi Ine.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...