Podne je i radni dan; U Foši ni radnika ni strojeva, gdje je ‘zapela’ sanacija? Ćurković: “Montažni elementni izrađuju se u Sukošanu”

Prije više od mjesec dana Grad Zadar je obavijestio javnost kako 19. rujna počinju radovi na sanaciji gata i obalnog zida u Foši koji se nalazi jugozapadno od istoimenog restorana.

Područje je zagrađeno, ali pogledom s Kapetanskog u prijepodnevnim satima radnog dana vidno je da na terenu nema ni radnika ni značajnijih pomaka u najavljivanoj obnovi.

U međuvremenu, vozilo Hitne pomoći koje na ovom mjestu dočekuje pacijente s otoka izmješteno je pokraj benzinske pumpe na Branimirovoj obali.

Gdje je zapelo s radovima vrijednim preko 2 milijuna kuna, upitali smo Antu Ćurkovića, pročelnika Ureda gradonačelnika.

2. studenog strojevi i mehanizacija dolaze na lokaciju. Trenutno, montažni elementi potrebni za izvođenje radova izrađuju se u Sukošanu. 22. i 23. rujna izvođač je pristupio izradi kontrolnih geomehaničkih bušotina na terenu koje, sukladno projektu, prethode samom izvođenju radova na građevini. U tijeku je izrada izvještaja, kazuje nam.

Uz pripremne radnje i čekanje na dovršetak proizvodnje, sanacija će započeti 45 dana kasnije negoli je javnost mislila.

Sjetimo, radove će prema projektu tvrtke Obala d.o.o. Split izvoditi firma Acropolis.

Vrijednost radova je 2.061.050 kuna s PDV-om, a rok izvođenja radova je šest mjeseci.

Fotogaleriju smo napravili u petak, 21. listopada u 12 sati.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...