Policija ovaj vikend zabilježila 148 prometnih prekršaja, dogodilo se 20 prometnih nesreća

Pojačane aktivnosti  policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 14. do 16. listopada 2022. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 148 prekršaja.

26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća koncentracija alkohola u količini od 2,19 promila izmjerena na području PP Biograd u nedjelju, 16. listopada u 02.07 sati kod 42-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka na DC-08 u SV. Filipu i Jakovu, 21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja , 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 5 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja, 2 prekršaja zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla, te po 3 prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige, vožnje jednosmjernom ulicom i vožnje prije stjecanja prava na upravljanje.

Iz prometa je isključen 31 vozač i 4 vozila. U tom se vremenu dogodilo 20 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže te je pet osoba lakše ozlijeđeno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...