Pupić Bakrač: “Premijer Kovačevića naziva lopovom, a ovdje u Medulićevoj 2 stoluje Uskokov optuženik Božidar Kalmeta. Znači li to da ni on više nije podoban?”

Uskokov optuženik Dragan Kovačević reagirao je na izjave Andreja Plenkovića te najavio tužbu protiv premijera.

Naime, Plenković je poručio kako neće doći na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća kako ne bi davao legitimitet ‘političkom igrokazu oporbe’. Optužio je oporbu da je u dosluhu s Uskokovim optuženikom, čovjekom, kako ga je etiketirao koji ‘nosi keš u koferima i baca novac u Savu’.

Tim povodom vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić Bakrač sazvao je konferenciju za medije u Medulićevoj ulici. Pridružila mu se i gradska vijećnica Marjana Botić .

Ovdje smo jer nas je malo iznenadila izjava premijera Plenkovića. Nazvao je Kovačevića lopovom. Drago nam je da je premijer došao na naše postavke pa ono što se radi u nekim državnim tvrtkama naziva pravim imenom. Samo bi molili da se ne radi distinkcija između lopova i lopova i lopovluka i lopovluka. Jer u ovoj zgradi u Medulićevoj 2 stoluje Uskokov optuženik Božidar Kalmeta. Razlika između njega i Kovačevića je ta što je Kovačević svjedočio pored Antikorupcijskim vijećem dok je Kalmeta glava zadarskog HDZ-a i bez njegovog amenovanja ne može proći niti jedna odluka o gradu i županiji. Stoga bi mi našeg dragog vođu Plenkovića upitali znači li to sada da ni Kalmeta više nije podoban da bude predsjednik županijskog ogranka stranke? Sigurno je iščitao odluku Vrhovnog suda o njegovom slučaju, kazao je Pupić.

Marjana Botić poručila je kako joj je i Plenkovića i Kalmetu teško doživjeti kao legitimni dio društva.

Teško je uopće doživjeti legitimitet HDZ-a s obzirom na to da je pravna država, što Hrvatska nažalost nije, imala obavezu provesti postupak brisanja HDZ-a iz registra stranaka zbog zločinačkog udruživanja, kazala je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...