Rubeša: “Odbijamo doći na sjednice i sastanke jer nas HDZ degradira, vrijeđa, ismijava i izbacuje sa sjednica!”

Danas su ispred Gradske uprave vijećnici Akcije mladih Ante Rubeša i Marijana Botić održali press konferenciju kako bi objasnili zašto su bojkotirali sastanak gradonačelnika i čelnika o rebalansu proračuna. Govoreći o tome, Rubeša je spomenuo kako je prošle godine Akcija mladih pokušala ostvariti suradnju s HDZ-om, no svi njihovi amandmani za rebalans gradskog proračuna, tada su odbijeni.

– Sazvali smo danas ovu konferenciju u tijeku sastanka koji se odvija u Gradskoj upravi, a to je sastanak vezano za proračun i rebalans Grada Zadra. Evo želim vas podsjetiti da smo mi iz Akcije mladih prošle godine u ovo vrijeme prvi dali ruku izvršnoj vlasti, pošto smo bili svjesni situacije da u vijeću izvršna vlast više nema većinu. Ponudili smo ruku jer smo bili svjesni da se mora surađivati zbog naših sugrađana. Nakon te ponuđene ruke, predložili smo na prošlogodišnji proračun dvanaest mahom socijalnih amandmana. Srtvarno smo se namučili na neki način, kontaktirali smo Centar za socijalnu skrb, razne udruge koje se bave sugrađanima koji su se nažalost našli u takvoj situaciji upravo zbog kriminalne politike HDZ-a. Te naše amandmane koje smo predali gradonačelnik Dukić je mahom i mogu konstatirati s velikim zadovoljstvom otpisao pošto je bio svjestan da su oni ispod pet posto njegove nadležnosti koje on može otpisati. Posjetit ću samo na neke amandmane, mada oni tvrde danas da su odradili 17 od 23 amandmana. To je čista laž,poručio je.

Također, naveo je kako će Akcija mladih i dalje odbijati sastanke s gradonačelnikom jer ih, kako kaže, izvršna vlast diskreditira, ismijava i izbacuje sa sjednica.

– Odbijamo doći na sastanak danas i odbit ćemo sve sastanke u budućnosti upravo zbog tog načina što smo svjesni da je gradonačelnik Dukić izvršna vlast i umjesto da surađuje i kohabitira kako su najavljivali nakon izbora, on doslovno nabija nas kao većinu i diskreditiraju nas, ismijavaju, vrijeđaju i izbacuju sa sjednica gradskog vijeća kada pokušavamo napraviti nešto što je u interesu našega grada.

Rubeša je naveo amandmane koje Akcija mladih predlaže za sljedeći proračun te naveo kako će ti amandmani podići Grad Zadar na viši nivo.

– Za sljedeći proračun, kako ne bi bili konstruktivni, pripremili smo samo tri amandmana i ovim putem pozivamo većinu u gradskom vijeću da nas podrže i da uzmu jedan od tih tri amandmana svaka grupacija i neka ih predstavi i razradi po svom nahođenju. Ta tri amandmana bi bila: amandman za besplatan javni prijevoz, amandman za besplatne vrtiće i amandman za prehranu u osnovnim školama za svu djecu. Mi ne želimo raditi  razlike kao što to radi HDZ, ne želimo stvarati povlaštene kaste, kao što to radi HDZ, želimo svima jednak tretman. S ovim amandmanima mislimo da ćemo podići naš standard koji je srozan zahvaljujući tridesetgodišnjoj vladavini HDZ-a, te smatramo da ćemo podići ovaj grad na jedan viši nivo.

Pozvao je i SDP i Enia Meštrovića da podrže amandmane Akcije mladih te ih preuzmu i predlože kao svoje.

Marijana Botić pozvala je HDZ da usvoji amandman o osiguranju besplatnih obroka djeci u osnovnim školama. Također, dodala je da je Akcija mladih prva predložila amandman o otkupu zemljišta gdje bi se napravile zgrade za mlade obitelji, a HDZ ga je odbio pa predložio nešto slično.

– HDZ kao da nas je čuo, Plenković je nedavno govorio o osiguranju školskih obroka djeci, mi već godinu dana o tome pričamo i ozbiljno predlažemo i istražujemo tako da pozivam i izvršnu vlast da taj amandman, tko ga god bude predložio, usvoji. I sljedeći amandman, ovaj dio koji se tiče da smo prvi predložili  otkup zemljišta gdje bi se napravile zgrade za mlade, evo tu nas je čuo lokalni HDZ pa sad oni nešto slično predlažu izmišljajući toplu vodu, rekla je Botić.

Rubeša se nadovezao poručivši da HDZ svojom politikom obespravljuje mlade obitelji u Zadru i u Hrvatskoj.

Za kraj, je Rubeša HDZ nazvao kriminalnom organizacijom kojoj je cilj opljačkati Hrvatsku, a Botić se s time složila.

– Za kraj želim samo napomenuti da naši sugrađani moraju shvatiti da je HDZ zločinačka organizacija koja se udružila kako bi opljačkala našu predivnu zemlju i naš narod. Nema prosperiteta našoj domovini sve dok se ova kriminalna organizacija ne izbriše iz registra političkih stranaka, poručio je Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...