Sindikati odbili ponudu Vlade: “Nove automobile ne kupujemo, zar trebamo odustati od kupovine jaja?”

Održana je konferencija za novinare Sindikata javnih službi.

Odbili su Vladin prijedlog povećanja osnovice za plaće za četiri posto od 1. listopada i dva posto od 1. travnja iduće godine.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama očekuje novu, korigiranu ponudu Vlade.

“Odbijamo ponudu Vlade, sve su opcije otvorene, sindikalne aktivnosti krenut će u realizaciju, mi pripreme za to radimo duže vrijeme, ali dat ćemo još jednu priliku Vladi da nam da drugu ponudu. Možemo odustati od kupovine jahti, novih automobila, ali to naši članovi ionako ne kupuju. Trebaju li odustati od kupovine jaja? Ne želim podmetanje kada se saborskim zastupnicima u paketu stavlja rast plaća njima i nama, ja se ne borim za plaće saborskih zastupnika, ali vezati se uz plaću moje spremačice, uz mog stručnog nastavnika koji ima 5.500 do 7.000, nije ni fer ni pošteno ni zdravorazumski. Ne želimo da se plaže vežu za rast plaća saborskih zastupnika. Želim od vlade da ne razmišlja o proračunu nego o poštenom odnosi prema svojim zaposlenicima”.

Javnosti su se obratili i iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara.

“Država ne može funkcionira bez kulturnih djelatnika, socijalnih radnika, zdravstvenih, a sada smo doživjeli trenutak da svi oni očekuju da vlada izađe sutra s boljom ponudom. Mi očekujemo sutra bolju ponudu kako bismo zaustavili sve ono što smo krenuli raditi, a to su sindikalne i industrijske akcije koje nisu dobre za građane. Javne službe su važan sektor za funkcioniranje društva. Očekujemo od vlade na sutrašnjem sastanku jedan puno veći pomak da bi svoje radnike vrednovali kako oni zaslužuju da bi im se održala koliko toliko kupovna moć koja pada na ljestvici jako”, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...