‘Skupljala prašinu’; Inspekcija u Biogradu našla oko 300 pošiljki zaprimljenih prije više od 11 dana!

HAKOM je objavio rezultate inspekcije provedene u dva poštanska ureda na moru, gdje su zatekli stotine nedostavljenih pisama. Pošta je, zaključuje inspekcija, postupala suprotno zakonu jer su neka pisma skupljala prašinu u ladicama i do tri tjedna, a trebala su biti dostavljena u roku pet, odnosno sedam dana.

Inspektori su stoga krajem svibnja i početkom lipnja posjetili dva, očito sporna, poštanska ureda u Dalmaciji i u njima zatekli više od pet stotina nedostavljenih pisama. Tako je u Biogradu na Moru 18. svibnja zatečeno više od 300 poštanskih pošiljaka zaprimljenih prije više od 11 dana.

U inspekcijskom nadzoru, Hrvatska pošta nije sporila da su stotine pošiljki ostale neisporučene, ali su se pokušali opravdati bolovanjima, neiskusnim poštarima i promjenama naziva ulica. U Biogradu na Moru, ustvrdili su, došlo je do promjena naziva ulica i kućnih brojeva, pa je 30-40 posto adresa bilo netočno. K tome je i znatan broj poštara krajem travnja i tijekom svibnja, kažu, bio na bolovanju.

Slično je, tvrde, bilo i u solinskom poštanskom uredu, gdje je polovina poštara bila na bolovanju, a jedina četiri koja nisu, bili su novi poštari “bez iskustva i poznavanja terena”.

Prema zapisniku, svega dan nakon posjeta inspekcije, oba poštanska ureda su pošiljke iznijela na dostavu. Iz Hrvatske pošte za Telegram su odgovorili kako poštuju sve odluke HAKOM-a i da je u konkretnim slučajevima do kašnjenja došlo zbog povećanog broja bolovanja te kako je situacija sada normalizirana. Naglasili su i kako “manji poremećaji na određenim lokacijama” ne utječu značajno na ukupno kvalitetu dostave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...