Strmota, Poskoci o obrani Zadra: “600, 700 branitelja borilo se s 6 tisuća do zuba naoružanih neprijatelja”

Na jučerašnjem obilježavanju 31. obljetnice Dana obrane Grada Zadra uzvanike je pozdravio i sudionik Domovinskog rata u SJP Poskoci, danas predsjednik njihove udruge Petar Strmota.

„Dan 6. listopada bio je prijelomni, iako su mu prethodile značajne bitke u zaleđu. Strašno je bilo gledati kako granate razaraju grad i samo u ovom danu bilo je 23 poginulih i preko 200 ranjenih. Da Vujić nije pogodio tenk, veliko je pitanje bi li se uspjeli oduprijeti nadmoćnijem neprijatelju“, rekao je Strmota.

Podsjetio je kako je na obrambenoj liniji od Dračevca do Dikla dugoj 12 kilometara bilo raspoređeno svega 600 do 700 branitelja, dok je s druge stajalo oko 6 tisuća do zuba naoružanih neprijatelja. U 14 vojarni u gradu bili su raspoređeni rezervisti i niški specijalci, čekajući trenutak da napadnu grad iz samog središta.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...