Teška pobjeda Zadra. Jusup: “Trebamo svi jedan drugom pogledati u oči!”

U 3. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra večeras su u Jazinama svladali momčad DepoLink Škrljevo rezultatom 81:76. Bila je to vrlo neizvjesna utakmica koju Zadrani nikako nisu uspijevali prelomiti i tako se ušlo u dramatičnu završnicu.

Nakon Jordanove trice za 77:72 dvije i pol minute prije kraja, domaći su promašili četiri uzastopna šuta pa su se gosti koševima Griffina Rammea približili na samo -1, 77:76, kada je na semaforu ostalo tek 20 sekundi. Ključna slobodna bacanja tada je pogodio Luka Božić za zadarskih +3, a nakon promašene trice za moguće izjednačenje Emeke Obukwelua, pobjedu Zadra novim je bacanjima potvrdio Dario Drežnjak.

Od samoga početka vidjelo se da to neće biti zadarska večer. Škrljevo je u nepunih sedam minuta zabilo 20 poena i povelo s osam razlike, da bi na kraju prve četvrtine rezultat glasio 20:25. U drugoj dionici momčad Danijela Jusupa napravila je svoju najveću seriju, došavši od -7 (21:28) do +8 (37:29). Ipak, do poluvremena prednost više nije rasla pa se u svlačionice otišlo s rezultatom 45:40.

Početak drugog poluvremena bio je još jedna naznaka da bi utakmica mogla biti neizvjesna do samoga kraja, jer gosti su ga otvorili serijom 7-0 i ponovno poveli, 45:47. Opet je Zadar krajem treće i početkom četvrte četvrtine otišao na +8, ali još jednom to nije uspio kapitalizirati. Hrabri momci s Kvarnera držali su se u igri do samoga kraja i zamalo priredili senzaciju.

Ipak, ono što je iz zadarske perspektive najvažnije jest da bodovi na kraju ostaju (u ovom slučaju) u Jazinama. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Luka Božić sa 17 poena, šest skokova i četiri asistencije te Arijan Lakić sa 14 koševa, dok je 10 pridodao Antonio Jordano. U skakačkom segmentu prednjačio je Juan Davis sa 12 skokova, a u razigravačkom Karlo Žganec sa devet asistencija. Škrljevo je, pak, imalo trojicu vrlo raspoloženih pojedinaca, Martina Jelića i Griffina Rammea sa po 17 koševa i Emeku Obukwelua koji je postigao jedan manje.

Danijel Jusup, trener Zadra: “Škrljevo se pokazalo u sjajnom izdanju. Imali smo loše otvaranje utakmice u kojem par igrača nije dalo ono što sam od njih očekivao. Stoga sam morao u igru uvesti igrače za koje sam mislio da će manje igrati i koje sam htio sačuvati za ponedjeljak i utakmicu protiv Mege. Nisam htio dozvoliti da dovedemo u pitanje pobjedu i ja se samo nadam da ćemo se uspjeti oporaviti do ponedjeljka. U tom posljednjem napadu Škrljeva smo pogriješili u obrani i dozvolili šut koji nas je mogao koštati pobjede. Treba dobro ovu utakmicu analizirati, trebamo svi jedan drugom pogledati u oči i trebamo razgovaramo jer ovo neće biti dovoljno za pobjedu protiv Mege.”

Marko Ramljak, kapetan Zadra: “U ovakvom ritmu koji je ispred nas nismo planirali ovako rasporediti minutažu. Ali što je tu je. Treba se pobijediti i u ovakvim utakmicama kada ti ne ide ništa i kada ti ni ono zacrtano ne ide od ruke. S druge strane, oni su odigrali jako dobru utakmicu i pokazali određenu kvalitetu. Istina, i mi smo dopustili previše i smatram da ćemo iz ove utakmice naučiti neke stvari. Pogotovo to da se ne smijemo opustiti i da moramo u svaku ulaziti maksimalno.

Damir Rajković, trener DepoLink Škrljeva: “Utakmica je bila “živa” cijelo vrijeme. Učinili smo je zanimljivom. Naša mlada momčad se diže i ako ovako nastavimo stići će i pobjede. Ova je utakmica pokazala jedan spektar kvalitete Zadra. Mi smo parirali dobro. Imali smo malo lošiji šut ali smo bili ravnopravni u skoku za razliku od prošle utakmice protiv Splita. U posljednjem napadu smo rekli da lopta treba doći do Antunovića ali ne zamjeram ništa. Bio je to dobar šut koji na kraju nije ušao i to je to.

Sandro Antunović, igrač DepoLink Škrljeva: “Teška utakmica u kojoj smo odradili dobar posao. Na kraju se igralo na par lopti baš kao i utakmici protiv Splita. Zadar je jedna od najboljih naših ekipa i možemo biti zadovoljni kako smo je odradili. Imao sam svoju šansu kada sam promašio otvorenu tricu u jednom od posljednjih napada ali lopta je bila mokra. Nedostajalo je i malo sreće. Možda je bilo i malo neiskustva, a i domaća publika je stvarala pritisak”, navode na klupskoj stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...