Tražili ostavku Antonia Vučetića, pa odgođena sjednica Općinskog vijeća Vir: “I dalje pokazuje bahatost i silu”

Nakon što je objavljena informacija da je odgođena sjednica Općinskog vijeća Vira, sedmero tamošnjih vijećnika uputilo je priopćenje za javnost kojeg prenosimo u cijelosti.

Naime, na današnjoj sjednici trebalo se, između ostalog, raspraviti o ostavci dosadašnjeg predsjednika Antonia Vučetića.

“Za danas, 7. listopada 2022. najavljena 9. sjednica Općinskog vijeća Općine Vir samo nekoliko sati prije početka je odgođena. Tim činom je nastavljena lakrdija dosadašnjih općinskih vlasti koje ne žele prihvatiti stvarnost i grčevito se drže političkih pozicija koje im ne pripadaju.

Kao što znate, novoformirana većina od sedam vijećnika u Općinskom vijeću Općine Vir ne može konzumirati svoja elementarna prava koja nas kao demokratski izabrane vijećnike pripadaju i tako od lipnja ove godine.

Antonio Vučetić kao dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir nije poštovao zakonske rokove te je odbio sazvati sjednicu Općinskog vijeća na zahtjev većine vijećnika u predviđenom zakonskom roku.

Današnjom odgodom sjednice Općinskog vijeća i dalje pokazuje bahatost, i silu koja ne priliči niti bivšem predsjedniku Skupštine Zadarske županije niti uskoro bivšem predsjedniku Općinskog vijeća Općine Vir.

Novi termin održavanja sjednice Općinskog vijeća Općine Vir trebao bi biti 17. listopada 2022. Do tada pozivamo Antonia Vučetića da bez odgode javno podnese ostavku i zaustavi ovu lakrdiju koju je „zakuhao“ sa svojim suradnicima načelnikom Marinom Radovićem, posebnim savjetnikom Kristijanom Kapovićem i ostalima, a na idućoj sjednici OV-a će se jasno vidjeti tko ima većinu.

Vijećnici: Josip Bašić, Vesela Vučetić, Šime Buškulić, Šime Vučetić, Veseljko Orlić, Frane Vučetić i Jadranka Okreša”, napisali su.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...