Trener svih trenera na pregledu vida u Optici Anda

Legendarni Ćiro Blažević unatoč borbi sa zloćudnom bolešću, zrači svojom vječnom energijom i šarmom. Omiljeni trener Ćiro ima svoju dnevnu rutinu svratiti na piće i slatko na glavnu zagrebačku špicu – Cvjetni trg, te je u jednoj takvoj šetnji odlučio svratiti u obližnju Anda poslovnicu i provjeriti je li mu vid dovoljno dobar za gledanje nadolazećeg Svjetskog nogometnog prvenstva!

Simptomi problema sa čitanjem sitnih slova, gubljenje fokusa na bliske predmete i osjećaj umor u očima, mogu upućivati na prirodu pojavu starenja oka koja se zove prezbiopija i koja najčešće zahvaća osobe nakon 40. godine živora, kao što se na svojim očima uvjerio i Ćiro Blažević. Ovaj fenomen može se usporediti sa auto-fokusom objektiva kamere koja ne fokusira sliku na ispravan način.

Zašto se događa prezbiopija? Tijekom vremena očna leća gubi elastičnost koja uzrokuje gubitak sposobnosti fokusa. Ne korigiranje ovog stanja ne usporava pojavu prezbiopije, ali dovodi do naprezanja i umora oka. Zbog toga je bolje korigirati prezbiopiju čim se uoče prvi znakovi i olakšati svakodnevno obavljanje aktivnosti.

Može li se preprezbiopija spriječiti?

Lijek za staračku dalekovidnost ne postoji. Moguće je zdravom prehranom i načinom života paziti na zdravlje oka, ali ne i spriječiti nastanak prezbiopije. Kako bi naš Ćiro imao savršeno jasan vid za nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, doktor oftalmologije preporučio mu je progresivne naočale.

Progresivne naočale za dobar vid na svim udaljenostima

Progresivne leće dizajnirane su kako bi vratile jasan i točan vid na svim udaljenostima, bez stalnog mijenjanja naočala. Gornji dio leće služi za gledanje na daljinu, centralni dio služi za vid na srednjoj udalljenosti i donji dio za vid na blizu.​ Na taj način kroz različite zone gledanja gotovo neprimjetno prelazite.

„U svom životu naučio sam cijeniti ljude koji žele biti najbolji u onome što rade, a Anda stručnjaci su me osvojili svojom stručnošću i znanjem. Osim što sada još bolje vidim s novim dioptrijskim naočalama, dobro i izgledam!“, s osmijehom je dodao Ćiro Blažević.

Budi kao Ćiro Blažević i rezerviraj svoj termin za pregled vida u najbližoj Optika Anda poslovnici gdje vas čekaju Anda stručnjaci koji će odgovoriti na sva tvoja pitanja o prezbiopiji i zdravlju očiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...