Tvorci Pfizerovog cjepiva: Cjepivo protiv raka moglo bi biti dostupno do 2030.

Osnivači BioNTecha i glavni ljudi iza Pfizerovog cjepiva protiv koronavirusa, Ugur Sahin i Özlem Türeci, kažu da bi cjepiva protiv raka mogla biti dostupan do 2030. godine. Iako su znanstvenici nesigurni oko upotrebe izraza lijek, cjepivo protiv raka koje je u razvoju moglo bi imati potencijal značajno liječiti i boriti se protiv stanica raka, prenosi Index.

Profesor Ugur Sahin i Özlem Türeci pronašli su nove načine liječenja raka, što pripisuju svom ranijem radu na cjepivu protiv COVID-a. Tim, koji je uspješno pomogao razvoju Pfizerovog cjepiva, rekao je da je njihov napredak tijekom pandemije u korištenju mRNA tehnologije povratak radu na raku.

Dok tipična cjepiva sadrže mali dio virusa koji se koristi za imunizaciju, mRNA izrazito koriste samo genetski kod virusa. – Ono što smo desetljećima razvijali za razvoj cjepiva protiv raka bilo je vjetar u leđa za razvoj cjepiva protiv COVID-19, a sada se cjepivo protiv COVID-19 i naše iskustvo u njegovom razvoju vraća našem radu u borbi protiv raka, rekla je Türeci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...